Vem vann?

Första debatten mellan Tommy Waidelich och Anders Borg  i gårdagens rapport lockade horder av journalister och många tittare.

Idag ger alla stora tidningar sin syn på vem som vann debatten med bild och allt. Det är så debatter betraktas i dag, någon vinner debatten.  Redan i inledningen slogs fast att här fanns en som förstod sig på och en som inte har så mycket på fötterna, en bankman och en brevbärare .  En fint som kan ha slagit snett då många av oss inte har något större förtroende för banken längre med tanke på bonuskalas, felaktiga aktie råd och växande räntegap.

Tommy Waldleich var synbarligen nervös så här i strålkastarljuset för första gången medan hästsvansen   Anders Borg stod där rak i ryggen trygg i att upprepa det som sagts så mänga gånger förut. Bidragslinje , bidragslinje. Vi har arbetslinje.  Ett mantra som föll platt till marken som svar på Tommy Waidelich hänvisning till cancersjuka som utförsäkras och ställs på bar backe., svårt sjuka som inte betraktas som sjuka när utmätt tid passerat.  Då höjde hästsvansen rösten och pratade om att ta från de arbetande för att ge sjuka ett anständigt liv  inte ryms i den moderata politiken.

Vi ska sänka skatterna vi sa hästsvansen en gång till för de som arbetar. Inte med ett ord berörde han det faktum  att pensionerna de gröps ut och inte kommer att återställas på ett decennium. Men det är ju klart pensionärer arbetar ju inte .

Tommy Waidelich slog  fast att socialdemokraternas verktyg för att skapa jobb är att

se till att vi investerade för framtiden, i utbildning, infrastruktur och att bygga om Sverige klimatsmart. (DN)

En satsning på utbildning, infrastruktur och miljövänliga lösningar för att skapa utveckling och stärka Sverige. Anders Borg hade ett verktyg och det var att sänka skatterna. Punkt slut.

Vem som vann debatten? Döm själva!

Bloggat: M Moberg, Jinge, Essbeck, Peter Johansson, Röda Malmö

Media: Dagens Arena, Sydsvenskan, SvD, Ex12, AB123, DN, Svt, GP

4 comments for “Vem vann?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.