Våldsutövning av utländsk polis i Sverige?

Utländsk, uniformerad polis på svenska gator. Det kan bli en en sanning om  Beatrice Ask och regeringen får som hon vill.

Förslaget innebär bland annat att utländska tjänstemän ”i vissa situationer får bistå svensk polis med att på svensk territorium upprätthålla allmän ordning och säkerhet samt förebygga brott”, heter det i ett pressmeddelande från regeringen.(AB)

Direkt spionage  mot svenska medborgare har förekommit sedan länge från den amerikanska ambassaden. En verksamhet som tycks vara sanktionerad från högsta ort. Utredningen lades ned häromdagen och underlag för åtal inte fanns. Hoppsan!

Nu blir det fritt fram för utländsk polis att ta med sig egna vapen till Sverige och utöva våld på svensk mark mot svenska medborgare.  Under skenet av så kallad terroristbekämpning kan mänskliga rättigheter ställas åt sidan.

Ibland undrar jag om inte den  moderatstyrda regeringen lider av ren paranoia. FRA-lagen, datalagringsdirektivet, övervakning  till tusen och nu utländsk polis  med egna vapen på svensk mark.Undrar om de får   använda sina elpistoler och vattenkanoner också? Hur ska detta sluta?

Media: AB,DN, ekot, Svd
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 comments for “Våldsutövning av utländsk polis i Sverige?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.