Vart är vi på väg?

Rubrikens fråga är befogad. Jag hoppas att svaret inte är eller blir ”mot avgrunden”.

Jag vet inte vad som är värst?

Trump som lever i egentillverkad bubbla och som i egenskap av amerikansk president kan fatta beslut som kan bli livsavgörande för oss alla? Löfven som tycks beredd att skrota trygghet och ge arbesgivare absolut makt och det för att få att ha kvar sina bopålar i Rosenbad?

Det räcker  kanske att hålla oss kvar på svensk mark för att se att vi är på väg in i ett samhälle där välfärden sätts pä undantag, ett samhälle där klyftor ökar och allt fler tvingas leva i otrygghet,

Så länge hjulen snurrar som de brukar kanske  vi inte märker vad som händer /  håller på att hända. Ser vi inte upp och trycker på rött tippar vi snart över och ner i avgrunden.

Hur det amerikanska folket kunde satsa sina slantar på en man som Trump övergår mitt förstånd. Detsamma gäller en riksdag som efter sommarens bränder inte insett att det är ont om tid om vi ska ha en jord att efterlämna till kommande generationer utan säger ja till en budget som gör Sverige mindre klimatsmart.

Hur kom det sig att vi gav vår riksdag mandat att öka klyftor och dränera vår välfärd för några kronors sänkt skatt? Jag förstår det inte! Hur tänker folk?

1 comment for “Vart är vi på väg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.