Vare sig Julian, Jonas eller spioner lockar idag.

Många nyheter dansar förbi en söndag som denna. Kanske den sista riktigt varma sommardagen.

Jonas Sjöstedt ska sommartala. Han och vänsterpartiet har varit helt tysta eller näst intill ett bra tag nu. Kanske är det media som inte rapporterar?  Kunde vara intressant att lyssna på Sjöstedt men inser att idag gäller det att ta tillvara på det som kan bli den sista sommardagen.

Inte ens Julian Assanges framträdande idag från en balkong eller varifrån det nu blir lockar när värmen ligger som ett lock  och pockar på helt andra aktiviteter. Tänk att Assanges förehavande i Sverige blivit världspolitik.

Hinner se att det nu är officiellt, något som många redan förstått, att britter och tyskar arbetar sida vid sida med amerikaner för att ge rebellerna sitt stöd i Syrien. Även Sverige blandar sig i det landets inre angelägenheter om jag förstod Fredrik Reinfeldt rätt när han höll sitt sommartal i går. Inte för ett ögonblick tror jag att det handlar om att värna mänskliga rättigheter och bistå ett folk gentemot en diktator.Här styr egenintresset och supermaktens långa arm. Är man intresserad av att veta vad som är på gång och vad som kan hända är det bara att studera vad som hände i Libyen. En flygförbudszon betydde massiva bombningar. En diktator föll men vad var det som kom istället och vem la rabarber på oljan?

Nej nu lockar havsbad och värmen därute. Det gäller att ta vara på dagen som kan bli den sista riktigt varma sommardagen den här säsongen.

Uppdaterad 15:43

Kunde inte låta bli att lyssna på Julian Assange. Så trött han såg ut där han stod på den franska balkongen på ambassadens första våning. Så retligt nära polisuppbådet …Men visst är Ecuador ett märkligt val av land att be om politisk asyl av en person som företräder en organisation som  värnar yttrandefriheten?

Lästips:AnnaTroberg om Assange och Wikileaks

 


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments