Förbrukat förtroende ger inget nytt mandat!

Sitter nationen som på nålar för att få höra vad landsfadern, så vill ju Fredrik Reinfeldt själv beskrivas, ska komma med för nyheter som gör livet något lättare att leva.

I så fall lär vi få vänta. I en artikel på DN Debatt säger Reinfeldt att  ”Alliansen gjort en fantastisk resa”. Vad  Reinfeldt underlåter att nämna är  att det inte gäller för alla de som har berörts av alliansens politi på nära håll.

”Vi har brutit utanförskapet”,  skriver han. Det är en ren och skär lögn.

Han har ansvaret för att ha försämrat sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna, förbättrat statistiken genom att utförsäkra svårt sjuka och fövägrat arbetslösa en ny chans.   Fattigdomen har ökat  och  ökningen  av socialbidragen har under årets sex första månader skjutit i höjden. Det handlar om en ökning runt 10 procent. Så serson resa ut som Reinfeldt kallar fantastisk.

Han skryter med jobbskatteavdrag men säger inget om hur de finansierats med försämringar för sjuka och arbetslösa. Han applåderar privatiseringar av välfärden när den välfärd som varit generell monterats ner och  tryggheten strukit på fot. Försämringar i skolan och äldrevåreden är inget att applådera!

Han påstår att det är lättare att få kontakt med läkare idag och att vårdköerna minskat. Det har då banne mig inte jag lagt märke till. Istället har ju parallella köer bildats där vissa går före i kön allt medan vi andra hamnar längre bak.

Han poängterar ”ett återupprättande av arbetslinjen” när arbetslösheten är historiskt hög idag.  8,8 procent var arbetslösa i juni månad , 465 000 personer. Långtidsarbetslösheten har ökat och idag är Sveriges största arbetsgivare Fas 3, den där fasan där människor arbetar för slavkontrakt . Är det det som är Reinfeldts arbetslinje?

Detta kallar Fredrik Reinfeldt ” Alliansens fantastiska resa”. Ökade klyftor och realisation av det som är offentligt är en ideologisk resa som inte skapat bättre villkor för flertalet utan fåtalet.Den resan vill Reinfeldt fortsätta.

Nej tack! Nu får det banne mig vara slut på gödningen av kapitalet på vanligt folks bekostnad. Förtroendet är förbrukat flera gånger om.

Illustration: Erik-Rune

Media: SvD  2 3 AB  2 3 4  GP DN 2


Andra bloggar om alliansen, fredrik reinfeldtpolitik, samhälle & Röda Malmö  & Röda Berget

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
11 years ago

Det är inte mycket som är sant,istället verkar Reinfeldt vara en notorisk lögnare..
Hans lögner lyser i genom som den starkaste ”Super Novan”..! Tror han att folk är dumma i huvudet ?

Anders Romelsjö
11 years ago
Reply to  T Lindholm

Det tragiska är att han genomskådats så litet. En bidragande orsak är att man överallt rapporterar att det är värre i nästan alla andra länder. Vidare finns ingen opposition.