Väljarbarometern alla väntat på.


Sverigedemokraterna ökar i opinion  när Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven följer John.

Det blir kanske så att Fredrik Reinfeldt tar hem spelet för tredje gången vid valet 2014 om nu inte ett av stödhjulen kraschar totalt.  Kristdemokraterna skulle inte klara en riksdagsplats om det vore val idag. För en ny alliansregering spelar det kanske en mindre roll då Sverigedemokraterna ökar och med största sannolikhet göt tummen upp för en moderat statsminister och tummen ner för en socialdemokratisk. SCB:s väljarbarometer visar på en betydligt mindre uppgång för SD än andra opinionsundersökningar.

Valet 2014 lär bli en rysare med osäker utgång fram till dess att sista rösten räknats. Rörligheten i valmanskåren har ökat och allt fler bestämmer sig sent.

Nettoflöden från riksdagsvalet 2010 till november 2012 (SCB)

 

De som taktikröstade på moderaternas småsyskon har återvänt till moderskeppet.  Intressant är att socialdemokraterna har knaprat i sig väljare från samtliga partier undantaget Sverigedemokraterna.

SD å sin sida växer främst bekostnad av fd moderatväljare . B och har även börjat attrahera socialdemokratiska väljare om än i mindre skara enligt SCB.Migrationsminister  Billström(M) passar på att dra i tyglarna och vill göra det svårare för invandrare att få sina anhöriga till Sverige

Ännu en mandatperiod med moderatstyrd regering får i alla fall mig att svettas. Ett ä n kallare och människofientligare samhälle väntar bakom kröken om alliansen skulle få förnyat förtroende. Hur kunde det gå så illa som det redan gjort?

Läs   pressmeddelandet från SCB HÄR.

 

Illustration: Erik Rune

Media: AB1,2, 3,GP1,2 3,DN1 , SR1,2 & Jinge & M Moberg


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Arne X
Arne X
11 years ago

Inbilla dig inte att stödhjulen pajar. Med den antidemokratiska cocktailen vars ingredienser utgörs av ständiga opinionsmätningar, fyraprocentspärr och blockpolitik kommer takrikrösterna att se till att äggskallens fyrklöver får ytterligare 4 års påbackning. Till det kan förstås även läggas till att vi saknar opartiska rikstäckande medier, vilket även inkluderar ”public service”.