På förskolan fryser i alla fall inte barnen.


Att frysa som en hund är ett gammalt talesätt.

För hemlösa är det idag en sanning. Kylan är svår att skydda sig mot även om man hinner smita in i en trappuppgång om natten. Då har hundarna det bättre i Sverige om nu inte matte eller husse är hemlös förstås. Men hur är det med barnen?

I  Sverige tas hundar  väl om hand. Om inte   kommer djurskyddsinspektionen och omhändertar och belägger med böter. Min hund går på hunddagis skriver Sarah Britz i Göteborgsposten. Hon får inte hämta och lämna när det passar då kan gruppen störas.

Hur är de med de små barnen på dagis och förskolan? Inte behöver de frysa när de packas in i allt för stora barngrupper. I Göteborgs förskolor snabbförpackas barnen. I 17-pack sägs det. Hur de då räknar vet inte jag. Vad jag vet är att man i centrum har föst ihop >30 barn i ett och samma rum .  Det är inte svårt att föreställa sig hur ljudnivån blir ett sådant rum.  Tänk då de släpps ut på gården med de andra eller ska iväg till Bamba. Någon som undrar över varför några barn vägrar följa med till Bamba?  I den ljudnivå som uppmätts ska arbetsgivaren hålla personalen med öronskydd.  Om det görs?  Gissa!

Om alla hundar har det som Sara Britz hund har hundarna det bättre än barnen i Göteborg.

I Hälsingborg gör Veterinärer en behjärtansvärd insats när de  rent ideellt gått ut på gator för att ge vård åt de hemlösas hundar . Hundarna är kanske den enda enda värmekällan i  kylan.  Djuren ska vi värna. Det borde även gälla människor.  Missköter man sitt husdjur förlorar man tilliten .

Hur går det i förskolan med barnens tillit till skola och vuxenvärld när de får skrika sig hesa för att höras och bli sedda? Hur mår egentligen personalen när kraften sinar efter arbetsdagens slut?  Vad hjälper det att skolinspektionen ryter till och pekar på att :det är ekonomin som styr – inte det pedagogiska uppdraget, när ansvariga slingrar sig  och hänvisar till visioner. Och folkpartiets Nyamko Sabuni som i TV anser att det inte finns behov av att sätta övre gräns för hur många barn som ska rymmas i en barngrupp och i nästa andetag hänvisar till barns olika behov. Nyomka Sabuni, hör här! Det existerar inga barn som har behov av att vistas i en miljö vars ljudnivå anses farlig för vuxna. Vilka barn har behov av att gå en hel dag och riskera att bli osedda av en personal som inte hinner med?

Vad blir det av de här barnen när de växer upp och vad är det för samhälle som väntar runt hörnet?

Foto: Annarkia

 Media: AB, GP1, 2, 3,  DN1, 2SvD 1, 2,


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Heksann
Heksann
11 years ago

På en skola jag känner till vist flera hundra barn på en liten skolgård samtidigt . Ljudnivån ligger på 85 decibel och uppåt. I bamba är bullret från 85 decibel. Är det klokt?