Stockholm dränks i snön medan …

…Sveriges framsida kan njuta av vintersol och pudersnö.Oväder, snöstorm och kallt . Stockholmarna belägrade av snömassor och kollektivtrafiken försenas eller slås ut.  Folk står och stampar på väntplatser .

Varför ger sig folk ut i snöstorm när SMHI varnat för stora trafikproblem.  Borde inte folk uppmanas att hålla sig inomhus?

Jag minns hur jag betedde mig en gång när Jönköping invaderades av snömassorna. 1995 tror jag det var. Inte stannade jag hemma utan gav mig iväg. Skulle ju vara i tid på jobbet Gud bevars. Så himla dumt. Det hade kunnat gå riktigt illa.

Bussen ner till stan hade vält och låg i diket vid hållplatsen . Vackert inpackad av snön. Inte vände jag om utan började istället gå nedför Dunkehallabacken med riktning jobbet. Kom fram till jobbet men var ganska ensam där.Snön tilltog och radion uppmanade folk att stanna inomhus. Inte ens då fattade jag att jag borde ge mig iväg hem utan stannade arbetsdagen ut.  En arbetskamrat insisterade på att köra bil hem med mig i framsätet.  Jag minns att den resan tog tid. Vi var ensamma på vägen och fick stanna då och då för att skrapa snön från framrutan.  Ända fram gick inte att köra utan jag blev avsläppt en bit ifrån vårt hus och började vada  genom snödrivorna som här och var gick upp till midjan. Hem kom jag frusen    och oskadd. Tänk om jag fastnat i snön.

Ibland bedrar dumheten en rejält. I tid till jobbet, så förbaskat dumt. Duktighets ivern höll på att sluta med förskräckelse den gången. Risken finns att det finns fler som gör som jag gjorde en gång. Hoppas nu bara att de har samma tur som jag . Fastna i bil eller i en snödriva utan hjälp inom räckhåll kan få oanade konsekvenser.

I Göteborg är det kallt idag men inget snöfall att tala om. Snön ligger vit på marken och solen tittar fram från och till. En härlig vinterdag. Kängor på, extra under och mössan nerdragen och ut på en stärkande promenad i Hisingsparken  för att få in lite ljus i hjärnan. Kanske också ta en bild…

Snabbaste vägen till bussen och Hisingsparken

 

Foto: Annarkia

Media: AB1, DN1234, GP1SvD1234, SR1234


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments