Välfärd handlar om politik.

Från att ha varit ett välfärdsland som delegationer från andra länder besökte för att studera ställs nu Sverige vid skampålen.

En nedmontering av välfärden samtidigt som de som bär skulden skryter om god ekonomi är skamligt.  Idag har Sverige den hårdaste sjukförsäkringen i hela OECD.   Sjuka slängs åt sidan. Plåster på såren gör ingen större nytta.

Idag berättar Hanna i Dagens Nyheter om hur hon försöker stödja sin sjuka mamma  som trots handikappande migrän utförsäkrats.Hannas berättelse griper tag i mig och går som en stöt genom hela kroppen. En sådan fantastisk tjej hon är Hanna som jobbat kvällar och nätter för att bidra till familjens ekonomi. Stannar hemma från skolan för att stödja sin mamma när hon på grund av migränen inte klarar sig själv. Uppe på detta sköter hon skolan och ser om sin egen fritid . Mamman  skäms för att hon är sjuk.   Det är banne mig inte hon som ska känna skuld det är den förbaskade empatilösa moderatledda regeringen som ska skämmas som utsätter sjuka människor på det här viset. Hela familjen drabbas och Hanna som sliter som en varg kan få plikta med sin egen hälsa i slutändan. I Sverige får vi inte bara slåss mot sjukdom om vi drabbas. Vi får också slåss för att få mat på bordet om vi inte blir friska i tid.

Ett samhälle bedöms efter hur det behandlar de svagaste.

Välfärd och bristen på välfärd  påverkas av politiska beslut. När det gäller den sjuka sjukförsäkringen kan det aldrig råda någon borgfred.  Vad är det för dumheter Martin Modeus?    Det är regeringen som har ansvaret för den sjuka sjukförsäkringen  som skyfflat ut  sjuka människor  och fått  allvarliga konsekvenser för enskilda och deras familjer.  Det är regeringens ansvar när människor förnedras och till sist ger upp.  Det är regeringens människosyn, deras syn  på sjuka och vilket ansvar ett samhälle har som ligger bakom. En människosyn baserad på att vi drivs av egennytta skuldbelägger inte bara sjuka utan också arbetslösa och gamla. Arbetar Du inte har Du inget värde och Du har dig själv att skylla. Det är regeringens förbaskade skyldighet att riva upp och göra om rätt.

Det ser ut som om Du får mer pengar men…

Bloggat: Jinge, Ilsemarie, Röda Berget, J Westerholm
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Nyberg Finn, Annarkia, Andersson, Holm, Moberg, Krantz, Läs även andra bloggares åsikter om Skatt, Sänkt skatt, […]

trackback

[…] Konservativa tankar, Röda Berget, annarkia, Ledarbloggen – Aftonbladet, Ett hjärta Rött, annarkia2, Min politiska sida, Jämlikhetsanden, Jonas Sjöstedt – Regeringen på tomgång, AB – […]

Maya
13 years ago

Ja jag finner inga ord…

Det är ju inte bara sjuka som drabbas, utan hela familjer, barn…