Vad händer med Sverige?

Som många andra känner jag en stark frustration för ett valresultat som har så mycket annat att önska och en oro för vad som komma kan.

Hur kommer samhällets att utformas i ett läge då det inte finns någon klar vinnare? Trots oviss framtid med en högersosse vid rodret för en minoritetsregering som inte lär innebära några större förändringar känns det bra att Alliansen fick respass.

Hur ska kampen mot främlingsfientlighet och rasism kunna bli framgångsrik  i ett samhälle som glidit isär och försatt så många i trångmål om inget görs för att bryta otryggheten?

Vem kommer att greppa Stefan Löfvens utsträckta hand   och vad blir priset? Många lär bli besvikna då partiernas löften inte infrias efter ett evigt  kompromissande. Det kan medföra att Sverigedemokraterna som blev riksdagens tredje största parti kan komma att attrahera än fler.

Ökade klyftor, otrygghet och misstro mot de etablerade partierna  skapade grogrunden för Sverigedemokraterna. Blockpolitiken, Reinfelds taktiska /desperata utspel om ”att öppna hjärtan och slut på pengarna”  öppnade för Svergedemokraterna på högerkanten.

  Vad händer med Sverige, en gång ett jämställt  och tolerant land?Med moderaternas moras, Alianspartiernas spruckna drömmar och Sverigedemokraternas ökade inflytande finns  risken att vi får se fler partier som rör sig än längre åt höger.

Motvikten är ett litet stukat vänsterparti och ett feministiskt parti som inte klarade spärren till riksdagen…

Till sist! Hur kunde det få ske det som hände på valdagen. Då kom rapporter om nazister som stal valsedlar och fotograferade folk i vallokaler? Identiteststölder eller mänskliga faktorn hindrade några att rösta då de redan var förkryssade.

Mitt Sverige så som jag lärt känna det är borta.

Media: DN, SVT,23,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
9 years ago

Men visst gick väl V bra i Göteborg?