Har Stefan Löfvens vägval sått fröet till ett nyval?

Stefan Löfven hade ett val och valde att gå högerut. Ett tilltag som kan stå Löfven och socialdemokratin dyrt.

Socialdemokraterna stängde dörren för Jonas Sjöstedt  och öppnade för samarbete med två nyliberala småpartier.

Arbetets villkor, klimatet och välfärden kommer att få stå tillbaks när Löfven väljer att göra armkrok med miljöpartiet och gå i Alliansens spår.  Vi alla riskerar att blir förlorare i det ojämlika samhälle som lär bestå efter alliansens åtta år i Rosenbad och Löfvens vägval. Vad annat var att vänta?

Jonas Sjöstedt må verka besviken men frågan är om detta inte ändå var det bästa för vänsterpartiet. I händerna på socialdemokraterna fanns risken att vänsterpartiet skulle ha börjat en  dans i anpassningens anda och därmed förlorat sin själ.

Om valrörelsens sista veckor bjöd på trillerliknande spänning vad kommer då inte hösten att bjuda på? Visst skymtar ett nyval i horisonten!? Inte, säger förståsigpåarna, inte i Sverige. Men vem hade trott att riksdagens tredje största parti skulle bli ett med rötter i  mörkrets krafter, ett rasistiskt parti?

I går valde Sverige samma väg som Europa. Ställde dörren öppen för ett parti som inte ser och erkänner människors lika värde. Varför inte också som flera andra europeiska länder ett nyval om och när den politiska turbulensen tar fart och Löfven tvingas in i alliansens hörna.

Media: DN1234, AB, SVT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments