To(m) tunna skramlar mest.

En utrikespolitisk debatt om viktiga frågor  reducerades till en tuppfäktning mellan utrikesminister Carl Bildt och socialdemokraternas internationelle talesman Urban Ahlin.

Ett grälsjukt par så framställs  de båda herrarna i Svenska Dagbladet efter  gårdagens utrikespolitiska debatt där de fajtades om vem av dem som var den som mest och bäst tog avstånd från Mubarak.

Carl Bildts som utrikesminister är ju den person som borde ha ställt sig bakom demokratirörelsens  krav på Mubaraks avgång. Så blev aldrig fallet. När han konfronterades  i TV4 och fick frågan om han inte borde ha krävt Mubaraks avgång svarade han: Det gjorde jag när han avgick. Han hade gott sällskap i den senfärdigheten av Clinton och Obama.

Att Carl Bildt fungerar som USA:s förlängda arm bekräftades   när Dagens Nyheter publicerade material från  WikiLeaks som visar hur Carl Bildts utrikesdepartement intrigerat    för att skapa en ökad rivalitet mellan Ryssland president Medvedev och landets premiärminister Vladimir Putin. Dessutom har Bildt varit insyltad i  hemlig diplomati orkestrerad från USA för att få med Georgien och Ukraina i NATO. Det är i det perspektivet Carl Bildts uttalanden om kriget mellan Ryssland Georgien ska ses. Att Carl Bildt gick i spetsen för att andra länder att säga ja till USA:s anfall mot Irak är sedan länge väl känt.

En utrikespolitisk deklaration ekar tomt  i perspektivet av att Carl Bildt är en som inte står på egna ben.

Media: DN12, Svtplay, Svt 12345,Ex12 ,GP,  AB1, Svd12

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments