Demokrativågen rullar vidare.

I arabvärlden och Mellanöstern har despoterna fått det hett om öronen. Protesterna och demonstrationerna sprider sig  som ringar på vattnet från land till land.

I Bahrein möttes demokratiförespråkarna med våld. Tanks och kravallutrustad polis attackerade i natt det tältläger som demokratirörelsen rest i Bahrains huvudstad Manama. Tre människor rapporteras  dödade  och många  skadades svårt. Nu avgår ministrar i protest mot regimens våld.

I Marocko planeras en stor demonstration om några dagar.

I Libyen dödades fyra under demonstrationer mot regimen. I Jemen är demonstrationerna inne på sjunde dagen   och i Iran hotar mullorna med repressalier mot de som vågar sig ut på gatorna för att protestera. En demokrativåg rullar fram och kräver frihet och rättvisa. Den rörelsen kommer också att sopa undan golvet för  den terrorverksamhet som förknippas med al-Qaida. I det sammanhanget verkar det hot från al-Qaida mot Sverige som media idag slår upp stort en aning absurd och   verklighetsfrämmande. Det har larmats så många gånger utan att någon substans funnits  bakom att det är svårt att ta på allvar. Det bästa sättet att förebygga terrorism är att stödja demokratirörelsen i Mellanöstern och Nordafrika. Demokrati, frihet och rättvisa är det vapen  som blåser bort jordmånen för terrorism.

Lästips hämtat hos Det progressiva USAShy U.S. Intellectual Created Playbook Used in a Revolution – NYTimes.com

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments