Vänder skutan nu?

De som väntat sig att att kriskommissionen skulle ge  svaren på hur socialdemokratin skulle ta sig ur  krisen  lär bli besvikna.

Nu är det inte kommissionens uppgift att servera verktygen för ett break men väl att peka på orsaker bakom kräftgången och visa vägen.

Positivt är att att kommissionen föreslår en motpol till den mediesituation som ger borgerligheten övertaget i opinionsbildningen . Arbetaren  online kan bli  en efterlängtad motvikt till regeringsorganen.  Full sysselsättning blir igen ett ekonomiskt politiskt mål. Att tillgången jobb är framtidsnyckeln vet vi men det kan eller bör aldrig sättas i motsatsställning till ett ekologiskt och socialt hållbart Sverige. En arbetslöshetskassa som fungerar som ett omställningsbidrag är ett steg på vägen men hur går det med den miljö som idag slår ut många alldeles för  tidigt.

Ett  land klarar sig inte ensamt i en globaliserad värld. Där lyser  ett av socialdemokratins  tidigare adelsmärken med sin frånvaro. Den internationella solidariteten har skyfflats undan i ett hörn alldeles för länge.

Lång väg att gå

Nog är det så att en ny partiledning får en hel del att göra tillsammans med medlemmarna i det socialdemokratiska partiet om skutan ska kunna vändas. Sverige och vi alla behöver en opposition värd namnet  som kan bjuda det Reinfeldtska herradömet stången.

Hur skatt efter bärkraft ska kunna infrias med en blocköverskridande skatteöverenskommelse har jag svårt att förstå.   Alliansen gör ju precis tvärs emot.

K-G Bergström ogillar klassisk socialdemokrati det är ingen nyhet . Sanna Rayman påstår att en krymt administration i toppen   beror på dålig ekonomi. Det  är inget annat än  ren och skär dumhet.

Bloggat: M Moberg,

Media: ab1, svd1 dn, gp, exp
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
13 years ago

”Hur skatt efter bärkraft ska kunna infrias med en blocköverskridande skatteöverenskommelse har jag svårt att förstå.”
S måste ha en egen definition av vad skatt efter bärkraft innebär.

Morgan
Morgan
13 years ago

Bra påpekande om internationell solidaritet.Mot bakgrund av det som händer i ex. Egypten,Tunisien mm bör (s) åtminstone försöka återerövra den internationella utblick och analys man hade tidigare.
Annars blir ”bakvattnet” ännu större.

trackback

[…] Bloggat: Röda Berget, Högberg, Annarkia, Berglund, HBT-sossen, Jinge, Borgarmedia: GP, SVD, Läs även andra bloggares åsikter om […]

Alex
Alex
13 years ago

Att Socialdemokraterna accepterat, ja själva bidragit till massarbetslösheten är antagligen det som medborgarna har svårast att acceptera.

Socialdemokraterna borde gå till val på att återinföra en arbetslöshet på omkring 1-2%. Men i den politiska diskussionen så låter det som att det skulle vara mycket svårt, ja snudd på omöjligt att avskaffa massarbetslösheten. Det är ju helt befängt, hur kan det vara svårt? Vi betalar ju människor för att inte arbeta, vi kan lika gärna betala dem lite mer för att göra nytta istället. Det är inte svårare än så.

Alex
Alex
13 years ago

Jag tror det var Hjalmar Söderberg som sade att somliga saker, det måste man vara expert för att inte begripa. Ekonomin är ett klockrent exempel.

Ekonomi handlar om att organisera varuslag och olika sorters arbete på ett förnuftigt sätt. Men i dag görs det till mystik och esoterika.

trackback

[…] Ett Hjärta Rött,  Peter Andersson, Annarkia, Eva Hillén Ahlström , FASAN , Homo Politicus, Kaj Raving , Martin Moberg, Netroots, Storstad, […]

trackback

[…] Peter Andersson om äldreomsorg, Annarkia om s, Eva Hillén Ahlström om SD politik, FASAN om Fas3, Homo Politicus om statsministern, Kaj […]