Vänder skutan nu?

De som väntat sig att att kriskommissionen skulle ge  svaren på hur socialdemokratin skulle ta sig ur  krisen  lär bli besvikna.

Nu är det inte kommissionens uppgift att servera verktygen för ett break men väl att peka på orsaker bakom kräftgången och visa vägen.

Positivt är att att kommissionen föreslår en motpol till den mediesituation som ger borgerligheten övertaget i opinionsbildningen . Arbetaren  online kan bli  en efterlängtad motvikt till regeringsorganen.  Full sysselsättning blir igen ett ekonomiskt politiskt mål. Att tillgången jobb är framtidsnyckeln vet vi men det kan eller bör aldrig sättas i motsatsställning till ett ekologiskt och socialt hållbart Sverige. En arbetslöshetskassa som fungerar som ett omställningsbidrag är ett steg på vägen men hur går det med den miljö som idag slår ut många alldeles för  tidigt.

Ett  land klarar sig inte ensamt i en globaliserad värld. Där lyser  ett av socialdemokratins  tidigare adelsmärken med sin frånvaro. Den internationella solidariteten har skyfflats undan i ett hörn alldeles för länge.

Lång väg att gå

Nog är det så att en ny partiledning får en hel del att göra tillsammans med medlemmarna i det socialdemokratiska partiet om skutan ska kunna vändas. Sverige och vi alla behöver en opposition värd namnet  som kan bjuda det Reinfeldtska herradömet stången.

Hur skatt efter bärkraft ska kunna infrias med en blocköverskridande skatteöverenskommelse har jag svårt att förstå.   Alliansen gör ju precis tvärs emot.

K-G Bergström ogillar klassisk socialdemokrati det är ingen nyhet . Sanna Rayman påstår att en krymt administration i toppen   beror på dålig ekonomi. Det  är inget annat än  ren och skär dumhet.

Bloggat: M Moberg,

Media: ab1, svd1 dn, gp, exp
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

8 comments for “Vänder skutan nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.