Kasta sten i glashus.

Carl Bildt gillar uppenbarligen inte de rödgrönas överenskommelse om utrikespolitiken. Han skjuter skarpt och utgår ifrån att attack är bästa försvar då han påstår att –Mona Sahlin gett vika för Lars Ohlys antiamerikanism.

En klart oöverlagd attack utan substans som slår tillbaks på den som avlossade skottet.

Det är för det första helt fel att att vänsterpartiets grundsyn i utrikespolitiken fick något större utrymme. Svenskt deltagande på USA:s sida i Afghanistan och samarbete med Nato är två av de frågor där Lars Ohly kompromissade bort en bit av vänsterpartiets själ.

För det andra är det ett faktum att USA- imperialismen  aldrig har  varit starkare än idag med närvaro i Irak och Afghanistan,  inte för att vinna fred och demokrati utan makt över olja och naturtillgångar. Imperialistiska krig är av ondo och listan där USA deltagit är nästintill oändlig. En utrikespolitik där Sverige oreserverat ställer sig på USA:s sida, det mest krigiska landet på jorden,  är det minsta vi behöver.

För det tredje är det  uppenbart att  Carl Bildt inte höra talas om anklagelser mot svenska olje- och prospekteringsbolaget Lundin Oils (numera Lundin Petroleum) eventuella oegentligheter i Sudan under inbördeskriget då över 12 000 människor dödades och 100 000-tals människor drevs på flykt.

Skjuta skarpt istället för att rensa i den egna rabatten är inte speciellt hedervärt och lär inte fungera.

Några tidigare inlägg

Media: Ab 1, Ab 2, Svd 1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] gett vika för Ohlys anti-amerikanism”   Bloggar: Tokmoderaten, Kent Persson (m) blo…, annarkia, Alliansfritt Sverige, Dick Erixon, Johannes Blogg., Mikael Wendt bloggar, Roger Jönsson, Stefan […]