Ännu ett stolligt förslag.

Jan Björklund har än en gång plockat fram rottingen.

Nu är det föräldrarna till stökiga barn som ska sättas på plats. Närmare bestämt ska  bråkige Kalles mamma eller pappa sitta längst ned i klassrummet och titta på när Kalle gör bort sig. För det är väl inte tänkt att hon eller han ska ingripa under pågående lektion och störa klassen och magistern?

Nog kan man säga att Jan Björklund plockade fram majoren i sig när han i sitt sommartal lovade ordning och reda:

Under kristallkronorna i Societetshusets lokaler lovade Björklund att föräldrar till bråkiga barn ska tvingas sitta med i skolan.

Till vilken nytta då kan man ju undra? Om nu stökige Kalle har en stökig mamma och ännu stökigare pappa. Vad kommer då att hända i klassrummet? Hur har skolministern tänkt tvinga  Kalles mamma eller pappa  att komma till skolan och inta skamplatsen som förälder längst ned i klassrummet om de inte är intresserade? Hur har Du egentligen tänkt här Jan Björklund?

Måste nog hålla med Svensson då han säger att:

Folkpartiet blir mer och mer vrickat.

Fast jag borde ju vara van vid stolliga folkpartistförslag efter att ha haft en rektor tillika folkpartist som bl a tvingade skolan att sätta de elever   som skulle eller borde läsa svenska 2 i samma klass  när de började gymnasiet. Det kallade han för integration. Motiveringen var att underlätta shemaläggningen av svenska 2 för invandrare.  När vi protesterade och pekade på att skolan inte borde negligera det faktum att det var i umgänget med svenska klasskamrater språket utvecklas fick vi frågan om vi var emot integration.  Kan det bli stolligare än så?

Media: Svd 12, DN, Ex, GP, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ailas
13 years ago

Björklund går från klarhet till klarhet… De stökiga barnen har ramlat av skolans ”kunskapsträd” för länge sedan och behöver bemötas på sin nivå, inte skrämmas till tystnad. Skolan är väl till för kunskaper i första hand? Men, så där blir det när man försöker pressa in alla i likadana formar!
Jag blir riktigt ledsen när jag ser på de förslag som nu kommer fram för att bibringa ”ordning” i skolan!

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Ailas

Majoren i Björklund vill införa kaserngårdens mentalitet i skolans värld vars uppdrag är att fostra självständigt och kritiskt tänkande individer. Det går inte ihop sig såvitt nu inte majoren vill tillbaks till gamla tider. med elever i rad framför katedern lyssnande på lärarens allenarådande visdom.

trackback

[…] Peter Andersson – me…, Annarkia, Stefan – Nya moderat…, Thomas Böhlmark, Mitt i steget, […]