Ännu ett stolligt förslag.

Jan Björklund har än en gång plockat fram rottingen.

Nu är det föräldrarna till stökiga barn som ska sättas på plats. Närmare bestämt ska  bråkige Kalles mamma eller pappa sitta längst ned i klassrummet och titta på när Kalle gör bort sig. För det är väl inte tänkt att hon eller han ska ingripa under pågående lektion och störa klassen och magistern?

Nog kan man säga att Jan Björklund plockade fram majoren i sig när han i sitt sommartal lovade ordning och reda:

Under kristallkronorna i Societetshusets lokaler lovade Björklund att föräldrar till bråkiga barn ska tvingas sitta med i skolan.

Till vilken nytta då kan man ju undra? Om nu stökige Kalle har en stökig mamma och ännu stökigare pappa. Vad kommer då att hända i klassrummet? Hur har skolministern tänkt tvinga  Kalles mamma eller pappa  att komma till skolan och inta skamplatsen som förälder längst ned i klassrummet om de inte är intresserade? Hur har Du egentligen tänkt här Jan Björklund?

Måste nog hålla med Svensson då han säger att:

Folkpartiet blir mer och mer vrickat.

Fast jag borde ju vara van vid stolliga folkpartistförslag efter att ha haft en rektor tillika folkpartist som bl a tvingade skolan att sätta de elever   som skulle eller borde läsa svenska 2 i samma klass  när de började gymnasiet. Det kallade han för integration. Motiveringen var att underlätta shemaläggningen av svenska 2 för invandrare.  När vi protesterade och pekade på att skolan inte borde negligera det faktum att det var i umgänget med svenska klasskamrater språket utvecklas fick vi frågan om vi var emot integration.  Kan det bli stolligare än så?

Media: Svd 12, DN, Ex, GP, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

3 comments for “Ännu ett stolligt förslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.