Detta måste få ett slut!

Inget är gratis och någon får betala.

Många jublar över de extra krono, hundralappar och tusenlappar  som skattesänkningarna medfört. Men ingenting är gratis och i slutänden måste någon betala. Kanske blir det Du, din syster, granne eller moster som blir sjuk eller arbetslös och tvingas leva på marginalen på grund av förämringarna i trygghetsförsäkringarna. Skatter finansierar vår välfärd i form av skola, sjukvård och äldreomsorg. Sänks skatten  påverkas  också välfärden. Redan har 25 000 jobb försvunnit inom den kommunala sektorn.

Ett kallt och otryggt samhälle

Tycker Du att det  är rimligt att det ska ransoneras med promenader  och antalet duschar per vecka för våra gamla på grund av neddragningar inom äldreomsorgen? Är det  okey att fröken på grund av ökad klasstorlek och fler undervisningstimmar  inte längre har tid med en extra pratstund med en gråtande Kalle. Jag tycker inte det .

Fattiga barn betalar ett högt pris.

Jag läser Roger Jönssons inlägg om barnfattigdom och blir både ledsen och förbannad när jag ser att så många som 200 00 barn, 13 lever i fattigdom.

”Enligt Riksdagens utredningstjänst (RUT) lever närmare 13,7 procent av Sveriges barn i fattigdom idag. Det är höga siffror som är helt oacceptabla.”

Fyra i varje klass är fattiga och har inte  råd att följa med på klassens utflykter och som som undrar varför inte deras familj varit iväg någonstans under semestern. De andra i klassen har ju gjort så mycket kul och några har varit borta hela lovet långt söderut. En politik som medvetet ökat klyftor  och låter de fattiga barnen betala är en politik som inte har något som helst överlevnadsvärde.

Jag säger som så många andra att detta är ovärdigt och måste få ett slut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments