Sätt stopp för pälsfarmarna.

Nu har de gjort det igen medlemmar i djurrättsalliansen. Filmat och fotat   djur som far illa .

Minkar i trånga burar, instängda i väntan på att avlivas.Förfärliga bilder som visar sönderstressade djur, djur som äter på varandra, djur med oläkta sår, djur med grava mentala sjukdomstecken på grund av en vedervärdig djurhållning.

Fullständigt oacceptabelt säger veterinär Johan Beck-Friis, informationschef vid Sveriges Veterinärförbund:

Friis berättar att en mink kräver mycket rörelse, sysselsättning och aktivitet för att må bra.

– Den söker upp vatten för att simma, den vill aktivera sig, leka med pinnar och saker i sin omgivning. I det vilda rör den sig över ett flera kvadratkilometer stort revir.(Svd)

Sätt stopp för pälsfarmarna

Flera länder har olagligförklarat djuruppfödning för att pryda människor med päls. I Sverige lade alliansen istället  ned den myndighet, Djurrättsmyndigheten,  som hade möjlighet att sätta hårt mot hårt och gav pälsfarmarna fritt fram att fortsätta en verksamhet i strid mot djurrättslagen.

Det är skrämmande att se att ansvarig minister Eskil Erlandsson reagerar först när alla kan se hur vanvårdade minkarna är . Vore det inte på tiden att istället för krismöten och  åtgärdsplaner helt enkelt sätta stopp för all pälsuppdjursföding i Sverige!?

Uppdaterad 11 augusti från centerpartiests hemsida 28 november 2006.

– Det är glädjande att vi nu kan ge Sveriges pälsdjursuppfödare arbetsro och framtidstro. Samtidigt sänder vi en tydlig signal för att i samarbete med branschen satsa på mer forskning på djurskyddsområdet.

”Lev efter lagen”, Dagens Nyheter

Mer i media AB , DN, Ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
lene thrane
lene thrane
13 years ago

Det er beskæmmende at se disse horrible videooptagelser af de vanrægtede og mishandlede mink.
DEt gør ondt helt ind i sjælen.
Hvornår får politikerne standset dette helvede? Og hvad har politikerne i klemme ? Når det ikke bliver standset er det kort og godt fordi man accepterer det.
Minken hører under ingen omstædigheder hjemme i fangenskab. Er der selt ingen som tænker på de indre sygdomme minken får ved at være udsat for varig stress?
Mavesår som er forfærdeligt plagsomt og pinefuldt.
Hvor skulle politikerne dog skamme sig! Stands så det helvede!

Henrik
Henrik
13 years ago

Hvis man skal lovgive efter, hvad nogen synes er god moral og hvad andre synes er dårlig moral, så synes jeg, at man skal forbyde våbenindustri i Sverige. Det er en industri, som klart har til formål at producere våben bæres rundt uden på tøjet, og den slår helt klart både mennesker og dyr ihjel.

Det gør ondt ind i sjælen, at et civiliseret samfund som Sverige tillader sådan en industri og har valutaindtægter på 10 milliarder om året på den.