Ungdomar en oprioriterad grupp.

En bostadspolitk för de som har råd och skattesubventioner till företagen

Få nyproducerde hyresrätter med vettiga hyror i Göteborg.

Bostadsbristen är skriande och allmännyttan har slumrat in. Unga  förvägras att bli vuxna då de tvingas bo kvar hos mamtbostadsbristma och pappa om de inte ska sälla sig till de hemlösas skara.

I februari trädde nya lagen för andrahandsuthyrning i kraft. Inte hjälper den människor med låg inkomst. Resultatet blev ockerhyror och fritt fram för att spekulera med bostadsrätter. Köpa och hyra ut dyrtär  en ny källa att berika sig på.

 Ungdomsarbetslösheten är skyhög

Den är högre än jämförbara länder något som i debatten väckt frågan om statistiken från olika länder är jämförbara.

UngdomsarbetsloshetRegeringen gav därför  SCB i uppdrag att undersöka hur olika länder genomför sina arbetskraftsundersökningar.

”Studien har visat att siffrorna för ungdoms­arbetslöshet som tas fram av arbets­krafts­under­sök­ningarna i de berörda länderna är jämförbara.” (SCB)

Härförledens visade  det sig   att sänkt abetsgvaravgift för unga är en dyr historia utan nämndvärda resultat. Det var vad IFAU, som sorterar under arbetsmarknadsdepartementet och som specialgranskat  den sänkta arbetsgivaravgiften för unga kom fram till .

Två undersökningar som visar att regeringens ideologiska karta inte överensstämmer med verklighetens.

Foto:Annarkia,  Tabell: SCB

Lästips: Havererad bostadspoliti, (Dagens Arena) och” Statistiken över ungomsarbetslösheten är jämförbar”. (SCB) och ”Jag har fått nog av moderat politik”,(helagotland.se)

Relaterat i media: AB1, DN1,2,3 Arbetet,SvD1,2,3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments