Tussilago,byxångest och kattmördare.

…två gula tussilago stod där i backen och öppnade blomkronorna mot solen . Årets första tussilagon. Ett bevis på att det finns liv under den grådaskiga ytan.

Varmt,tvåsiffrigt och mera regn längre fram i veckan kommer att få växtligheten att explodera. Det har varit en lång och gråkall vinter med lite snö i Göteborg. Ovanpå det en typisk vårförkylning som inte vill ge med sig. Först idag vågade jag mig ner på stan.

IMG_1218När krafterna återvänder kanske det blir tid över till bloggen som mer eller mindre legat i träda ett bra tag nu   även om det blivit ett litet magert inlägg  om dagen.Det tack vare projektet med #blogg100. I början av maj går vi i mål, , vi som fortfarande hänger med och har gjort  ett inlägg om dagen i hundra dagar. Ska jag vara ärlig hade ett inlägg som detta skrivits på min vardagsblogg om det inte varit för just #blogg100.

Irriterande att orken inte finns när det funnits så mycket att skriva om. Idag hade jag exempelvis tänkt skriva om socialdemokraternas byxångest och konflikträdsla som fick ledande politiker att vända ryggen åt en person som inringades av ett mediadrev.  Ulf Bjereld skrev ett inlägg som alla borde läsa om källritikens kollaps runt Omar Mustafa

Jag känner inte till Omar Mustafa men har förstått att han verkat i en konservativ muslimsk miljö som inte överensstämmer med  socialdemokratiska grundvärderingar. Okunskap gör att man lätt faller offer för de journalister  som serverat en mängd felaktiga uppgifter, varav en del rent islamofobiska..

Och så kattmördaren på andra sidan stan som härjar i min systers kvarter där oron och rädslan sprider sig. Ett givet inlägg   som fått vila på hyllan någonstans inne i mitt huvud.  Vad jag funderar över är varför polisen inte visat framfötterna . Är en katt som plågats till döds inte värt besväret? Kommer de att vakna först när kattmördaren tar ytterligare ett steg och ger sig på en människa? På Högsbohöjd skulle jag inte våga släppa ut vare sig katt eller barn utan tillsyn i dagsläget.

I morgon är en ny dag . Då måste den här envetna vårförkylningen ha blåst bort. Kanske det blir en och annan rad runt cirkusen i sosseriet.

Foto: Annarkia

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Tornfalk, Falco tinnunculus, Riddarholmskyrkan, Dagens bild, Djur, Natur, Miljö, Stockholm, 17/4 2013, Fågelbilder ab dn svd Annarkia […]