Tjänster och gentjänster.

Luktar inte detta korruption så är det i alla fall inavel.

Dagens Nyheters avslöjande om vanvård av äldre på Caremas äldreboende slog ned som en blixt och spred sig som en löpeld. Gamla som fick återanvända nedkissad blöja, liggsår som inte togs om hand, diarrésjuk som fick ligga i sin egen avföring sista dygnet av sitt liv, berättelserna om de gamla som vanvårdades då riskkapitalbolagen vinstmaximerade  blev sprängstoff i media och vi alla upprördes och oroade oss för vad som kan hända då vi själva en gång inte klarar av de dagliga bestyren.

I det läget anlitar  Stockholms kommun vars moderater är ansvariga för att Camera  fått tillstånd att driva vanvård av  gamla en PR-byrå som betalas av skattemedel för att putsa Caremas anseende inom äldreomsorgen efter höstens alla skandaler.istället för räfst och rättarting ska Caremas varumärke tvättas rent och det på bekostnad av skattebetalarna.  Vad värre är den koppling som finns mellan moderaterna och den PR-byrå som anlitats.

Kreab har en rad kopplingar till moderaterna. Den som för Stockholms stad beställde PR-rådgivningen från Kreab var Stockholmsmoderaternas förre kanslichef, Staffan Ingvarsson, i dag tillförordnad stadsdirektör.

Han beställde rådgivningen från sin gamle partikollega, Bengt Ludvigsson, numera Sverigechef på Kreab och tidigare stabschef för moderaterna.

Vad hjälper det att som Carema idag gör be om ursäkt i en stor annons i Dagens Nyheter  för att de vanvårdat gamla.  En vanvård som lett till onödigt lidande och förnedring  den sista tiden i livet. En ursäkt som för övrigt görs på inrådan av en PR-byrå

Inget borde förvåna då moderaternas politik är en enda stor PR-strategi. Krisen i äldrevården borde sannerligen vara en moderaternas kris.

Media: Ab, Ex, SvD, DN12, Svt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 comments for “Tjänster och gentjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.