Tjänster och gentjänster.

Luktar inte detta korruption så är det i alla fall inavel.

Dagens Nyheters avslöjande om vanvård av äldre på Caremas äldreboende slog ned som en blixt och spred sig som en löpeld. Gamla som fick återanvända nedkissad blöja, liggsår som inte togs om hand, diarrésjuk som fick ligga i sin egen avföring sista dygnet av sitt liv, berättelserna om de gamla som vanvårdades då riskkapitalbolagen vinstmaximerade  blev sprängstoff i media och vi alla upprördes och oroade oss för vad som kan hända då vi själva en gång inte klarar av de dagliga bestyren.

I det läget anlitar  Stockholms kommun vars moderater är ansvariga för att Camera  fått tillstånd att driva vanvård av  gamla en PR-byrå som betalas av skattemedel för att putsa Caremas anseende inom äldreomsorgen efter höstens alla skandaler.istället för räfst och rättarting ska Caremas varumärke tvättas rent och det på bekostnad av skattebetalarna.  Vad värre är den koppling som finns mellan moderaterna och den PR-byrå som anlitats.

Kreab har en rad kopplingar till moderaterna. Den som för Stockholms stad beställde PR-rådgivningen från Kreab var Stockholmsmoderaternas förre kanslichef, Staffan Ingvarsson, i dag tillförordnad stadsdirektör.

Han beställde rådgivningen från sin gamle partikollega, Bengt Ludvigsson, numera Sverigechef på Kreab och tidigare stabschef för moderaterna.

Vad hjälper det att som Carema idag gör be om ursäkt i en stor annons i Dagens Nyheter  för att de vanvårdat gamla.  En vanvård som lett till onödigt lidande och förnedring  den sista tiden i livet. En ursäkt som för övrigt görs på inrådan av en PR-byrå

Inget borde förvåna då moderaternas politik är en enda stor PR-strategi. Krisen i äldrevården borde sannerligen vara en moderaternas kris.

Media: Ab, Ex, SvD, DN12, Svt
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Ja, det är ju ytterst pinsamt att se hur dessa Moderater och media samarbetar och skyddar varandra!

trackback

[…] är något som stinker i den moderata Carema-soppan och det är inte gamla fiskhuvuden. Jag tror det ligger en blöja […]

Martin
Martin
12 years ago

Spelar det någon roll att man inte kan visa mutbrott? Det är väl ändå konsekvenserna av ett handlande som gör att vi förbjuder det. I fallet moderaterna så har deras styre samma konsekvens som utbredd korruption, man bör därför betrakta det som korruption oavsett formen för den, då konsekvensen är den samma.

Moster Gerd
12 years ago

Jag tror att korruption är bara förnamnet. Det är ju moderaterna som gett alla tillstånd för utförsäljning. Samma var det när Felippa sålde ut matproduktionen för Stockholms skolor, dagis, sjukhus osv. Samtidigt som anbud inkrävdes fanns en nybyggd fabrik som fick ett kontrakt på 1,6 miljarder.
Jag är helt övertygad om att när Carema skall redovisa den vinst som skall beskattas i Sverige så har den drastiskt sjunkit.

trackback

[…] Stardust blogg om rehabgarantin, Annarkia om Carema, M och PR, LO-bloggen om sjukförsäkringen, Björn Andersson om Östros, Esbati om […]

trackback

[…] Hjärta Rött om rehabgarantin, Stardust blogg också om rehabgarantin, Annarkia om Carema, M och PR, Björn Andersson om Östros, Esbati om klass, Martin Moberg i spåren efter […]