Medmänsklighet en bristvara.

Medmänsklighet är en bristvara hos den svenska regeringen.Det är något vi får erfara gång efter annan.

När upprörda skolkompisar ställer frågor om varför deras kompisar utvisas efter att ha bott 7 år i Ånge sticker Billström huvudet i sanden.

91-åriga Ganna får inte stanna i Sverige om regeringen får som den vill. Trots stark folkopinion och expertutlåtanden ska en multisjuk 91-åring  till varje pris skickas iväg till Vitryssland. Läkarutlåtande som varnar för vad som kan hända Ganna vid en avvisning negligeras och en 15-sidig bilaga har skickats in till Europadomstolen. Om Europadomstolen skulle döma till Gannas fördel kommer då regeringen att göra som vanligt? Tuta och köra på.

När verkligheten inte stämmer med teorin drar sig regeringen inte för att lägga locket på och förvränga fakta. I går avslöjade   Svenska Dagbladet   hur socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i september helt enkelt gav felaktig informastion  om KI:s utvärdering av regeringens s.k. rehabiliteringsgaranti och beskrev den som  en framgång. Sanningen är den att utvärderingen visade att rehabiliteringen ledde till ökad sjukskrivning . Istället för att inse att sjuka blivit sjukare och dessutom fattigare och  erkänna ett misslyckande blundar regeringen för fakta. Men det var kanske meningen att sjuka skulle bli fattigare? Husmark-Persson var ju tydlig då hon sa att försämringen av sjukförsäkringen skulle finansiera jobbskatteavdrag.

Bloggat: LO-bloggen, Ilse-Marie, M Moberg, Röda Malmö

Media: AB, SvD1, SvD2, SvD3
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
kalebass
12 years ago

Sådana här saker visar tydligt att de som sitter i beslutsfattande positioner har hamnat fel. Dom har ingen som helst förankring i verkligheten. Skrivbordet och konferensrummet är deras värld. Allt består av siffror och tabeller.
Att utvisa denna gamla gumma, även om hon vore helt frisk, går knappt att bemöta. Det är så huvudlöst, stelbent och i total avsaknad av medmänsklighet.
I åldringsvården har det hänt att gamlingar med svåra smärtor och ångest vägrats extra morfin pga. att dom ju kan bli narkomaner !?!? Ska verkligen sådana människor sitta kvar på sina poster?