Medmänsklighet en bristvara.

Medmänsklighet är en bristvara hos den svenska regeringen.Det är något vi får erfara gång efter annan.

När upprörda skolkompisar ställer frågor om varför deras kompisar utvisas efter att ha bott 7 år i Ånge sticker Billström huvudet i sanden.

91-åriga Ganna får inte stanna i Sverige om regeringen får som den vill. Trots stark folkopinion och expertutlåtanden ska en multisjuk 91-åring  till varje pris skickas iväg till Vitryssland. Läkarutlåtande som varnar för vad som kan hända Ganna vid en avvisning negligeras och en 15-sidig bilaga har skickats in till Europadomstolen. Om Europadomstolen skulle döma till Gannas fördel kommer då regeringen att göra som vanligt? Tuta och köra på.

När verkligheten inte stämmer med teorin drar sig regeringen inte för att lägga locket på och förvränga fakta. I går avslöjade   Svenska Dagbladet   hur socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i september helt enkelt gav felaktig informastion  om KI:s utvärdering av regeringens s.k. rehabiliteringsgaranti och beskrev den som  en framgång. Sanningen är den att utvärderingen visade att rehabiliteringen ledde till ökad sjukskrivning . Istället för att inse att sjuka blivit sjukare och dessutom fattigare och  erkänna ett misslyckande blundar regeringen för fakta. Men det var kanske meningen att sjuka skulle bli fattigare? Husmark-Persson var ju tydlig då hon sa att försämringen av sjukförsäkringen skulle finansiera jobbskatteavdrag.

Bloggat: LO-bloggen, Ilse-Marie, M Moberg, Röda Malmö

Media: AB, SvD1, SvD2, SvD3
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 comment for “Medmänsklighet en bristvara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.