Tårta eller inte tårta?

Börjar må illa av all tårta. På Twitter har händelsen  slungats runt ända sedan Jimmy Åkesson blev tårtad under en boksignering i går.

Hur reagerade Du när Du nåddes av gårdagens stora nyhet om tårtning? Handen på hjärtat så blev jag till en början hejdlöst fnittrig. Jag skrattar alltid gott när tårtor kastas i nyllet på film. Ingen schysst reaktion, jag vet.

Ett hot mot demokratin var en vanlig tweet på Twitter i går. Jag vet inte vad jag ska tycka om det. Ett vet jag och det är att jag aldrig i livet skulle  gå i döden för Jimmy Åkessons xenofobi och rasism. Voltaires uttalande till trots! Tårta en rasist är inget jag skulle göra. Jimmy Åkessons och Sverigedemokraternas främlinsgfientlighet och rasism kan endast förebyggas genom att ta bort jordmånen för mörkerkrafterna.
I hela Europa är högerkrafter och ren fascism på frammarsch. I Grekland sitter nazister i styrande församlingar. Arbetslöshetn är spöket som föder behov av syndabockar. När allt rycks undan och   samhällen slås sönder på grund av ökad otrygghet  kan fascism och nazism få fäste.
tårtaÅter till tårtningen. Jimmy Åkesson är trots allt i gott sällskap eller i alla fall inte ensam om att ha blivit tårtad om det nu kan vara någon tröst. Kungen, Leif Pagrotsky och Bo Ringholm är några som fått ansiktet full av tårta. Carl Bildt fick en hel matlåda på sig. Gustav Fridolin bjöd Fredrik Reinfeldt på tårta i talarstolen.

En av alla de tweets om tårtningen av Jimmy Åkesson   jag fastnade för är denna:

Erik Laakso@uppstuds 1h

Värt att tänka på är att det hånskrattande föraktet inte bara riktas mot den tårtade, utan också mot de 10 % svenssons som röstar så.

Inte att förglömma att tårtningen i sig var kontraproduktiv. All uppståndelse och publicitet om skändningen får offerkoftan att växa ännu starkare runt sverigedemokraternas axlar.

Till sist kan jag inte låta bli att fundera över om det var en slump som gjorde att Sverigedemokraterna hade ett helt filmteam på plats och kunde föreviga hela händelsen med tårtningen. Att sedan kvällstidningarna bjudit över varandra för att kunna visa filmen känns om möjligt ännu osmakligare.

Det är Sverigedemokraterna som ligger bakom filmen som visade tårtattacken mot Jimmie Åkesson – en film som Aftonbladet köpte efter budgivning.(Dagens media)

Känns som om mina Gustaf Adolfs bakelser får stå kvar i kylskåpet i dag. Nu hade vi tänkt äta dem men det har blivit för mycket av all tårta.

Först var det hästsvansen som klipptes och nu tårtan som kastats. Vad kommer härnäst? Händelser som  skymmer och motar bort det som ändå måste ses som viktigare att diskutera i vårt samhälle idag.

Inte för att jag vill bagatellisera att politiker eller någon annan heller för den delen skändas medelst tårtning. Men en tårta är knappast hela världen!

Media: SvD12345678, DN1234,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mer: Lodenius1, 2, AB1, 2, 3, DN1, 2, 3, 4, 5, 6, SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, Annarkia, Röda Malmö, Bilderblogg, Läs även andra bloggares åsikter om Tårta, Sten, Vapen, Våld, […]