Tar det aldrig slut?

Nog trodde vi att nu så nu är snart allt klart. Att alla felen i vår lägenhet var åtgärdade. Men icke! Idag exploderade lampan på balkongen med en så hög knall att grannen knackade på och undrade vad som var å färde. Hela balkongen var full av glassplitter, svartsotat i taket och så lukten av brandrök.

lampan

Lampan har vi fö tidigare felanmält då den slocknade på grund av kondens.  Ny lampa sattes in men ingen ny lamphållare. Om det är ett elfel eller kondens som spökar vet jag inte. Vad jag vet är att vi haft en radda med allvarligare elfel när vi flyttade in . Det var allt ifrån felkopplad brandvarnare  till handdukshängare som hängde  löst till golvvärme som inte fungerade och en diskmaskin som löste ut proppen  och lösa stickproppar.

En eloge till SOS Alarm på HSB som kopplade vidare direkt till sakkunnig som kunde bekräfta att jag inte behöver vara orolig för att något mer händer med elen. Såg inom mig hur det i värsta fall skulle  ta eld i ledningarna under natten.

Med “snart är klart” ovan syftade jag på att att vi uppmätte 10 grader plus vid sovrumsfönstret för ett antal veckor sedan då det blåste östlig vind och var runt minus 5 utomhus. Inne hade vi runt 19 grader, en alldeles för låg temperatur för min artros. Idag fungerar värmen tillfredsställande. Vad som kan ha orsakat kalldraget vid sovrumsfönstret ska undersökas i morgon. Gott så!

Med tanke på lampan finns det kanske anledning att än en gång ställa frågan:

Vad kommer härnäst?

Eller är det att måla fan på väggen?

Vad är egentligen en exploderad lampa med tanke på den explosion av våld som håller på att hända runt omkring oss.
Andra om , , , , , ,

Please follow and like us:

  3 comments for “Tar det aldrig slut?

 1. 31 januari, 2016 at 17:14

  Ajaj jag glömde spisfläkten. Skyddsglaset över lampan har ramlat ner flera ggr. Efter fjärde gången konstaterades äntligen att det kan vara chassit som är fel. Ett stabilare glas sattes in som test. Beskedet vi fick var att om det inte fungerade skulle vi höra av oss. Pang sa det före jul och även det glaset låg på spisen varför vi felanmälde. Nu skriver vi den 31 januari och fortfarande har inget hänt trots upprepade påstötningar till firman som monterat fläkten.
  / Annarkia

  • 3 februari, 2016 at 16:45

   Nu blev det fart. Är det HSB som tagit fram blåslampan måntro? Det tackar vi för. Det blir kanske trots allt en grande finale.

   På fredag ska spisfläktens chassi bytas ut.

   I måndags var här fyra herrar och gjorde en mätning utefter fönster och balkongdörr med värmekamera. Nog blev det på sina ställen blå kall färg. Vid sovrumsfönstret där vi uppmätte 10 grader vid kraftig ostlig vind och några minusgrader var det värst. Beslut om ny isolering under fönstret.Men… Mamma mia…det var ju vad som gjordes för ca ett halvår sedan då det konstaterades att just isoleringen var undermålig på det stället. Hur tänker dom? ???

   …och så var det balkongdörren . Igen sas det att glipan är för stor mellan dörren och karmen och att det behövs en list där. Det var vad som konstaterades efter inflyttningen för tre år sedan. Men Skanska menade när de återkom att det inte behövdes och … Motiveringen de gav är pinsam -“Folk kan ju börja undra varför det inte är gjort överallt hos alla”. Kort och gott menade de att det var persiennmannen som gjort fel och skapat kalldrag och sa: “Ni får skylla er själva när ni tar hit sånt slödder!” Det sas om en aktad persiennfirma vars representant kom tillsammans med HSB:s försäljare samma dag vi flyttade in och som vad jag förstått satt in persienner hos andra i huset.

   Bara orka!? Efter allt som hänt i huset är de knappast förmätet att se det uttalandet som någon som kastar sten i glashus.

   Tjaa vi löste detta med kalldraget när det blåser och drar rakt in med ett inköpt oljeelement. Men nu blir det ny list och vi slipper draget får vi hoppas.

   Vad gäller isoleringen av fönstret i sovrummet borde det bli en ny mätning efter att man ånyo byter isoleringen för att utesluta att det inte är de nya fönsterbrädorna på utsidan som saknar isolering eller något annat fel. De brädorna byttes eftersom de andra var felsatta och orsakade vattenintrång ett antal lägenheter dock inte vår.

   Fö fanns det kalldrag som visade blått i värmekameran vid ytterligare två fönster eller med andra ord i alla fönster utom ett. Nertill …

Comments are closed.