Tar det aldrig slut?

Nog trodde vi att nu så nu är snart allt klart. Att alla felen i vår lägenhet var åtgärdade. Men icke! Idag exploderade lampan på balkongen med en så hög knall att grannen knackade på och undrade vad som var å färde. Hela balkongen var full av glassplitter, svartsotat i taket och så lukten av brandrök.

lampan

Lampan har vi fö tidigare felanmält då den slocknade på grund av kondens.  Ny lampa sattes in men ingen ny lamphållare. Om det är ett elfel eller kondens som spökar vet jag inte. Vad jag vet är att vi haft en radda med allvarligare elfel när vi flyttade in . Det var allt ifrån felkopplad brandvarnare  till handdukshängare som hängde  löst till golvvärme som inte fungerade och en diskmaskin som löste ut proppen  och lösa stickproppar.

En eloge till SOS Alarm på HSB som kopplade vidare direkt till sakkunnig som kunde bekräfta att jag inte behöver vara orolig för att något mer händer med elen. Såg inom mig hur det i värsta fall skulle  ta eld i ledningarna under natten.

Med ”snart är klart” ovan syftade jag på att att vi uppmätte 10 grader plus vid sovrumsfönstret för ett antal veckor sedan då det blåste östlig vind och var runt minus 5 utomhus. Inne hade vi runt 19 grader, en alldeles för låg temperatur för min artros. Idag fungerar värmen tillfredsställande. Vad som kan ha orsakat kalldraget vid sovrumsfönstret ska undersökas i morgon. Gott så!

Med tanke på lampan finns det kanske anledning att än en gång ställa frågan:

Vad kommer härnäst?

Eller är det att måla fan på väggen?

Vad är egentligen en exploderad lampa med tanke på den explosion av våld som håller på att hända runt omkring oss.
Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
annarkia
annarkia
8 years ago

Ajaj jag glömde spisfläkten. Skyddsglaset över lampan har ramlat ner flera ggr. Efter fjärde gången konstaterades äntligen att det kan vara chassit som är fel. Ett stabilare glas sattes in som test. Beskedet vi fick var att om det inte fungerade skulle vi höra av oss. Pang sa det före jul och även det glaset låg på spisen varför vi felanmälde. Nu skriver vi den 31 januari och fortfarande har inget hänt trots upprepade påstötningar till firman som monterat fläkten.
/ Annarkia

trackback

[…]  ”Tar det aldrig slut”? var rubriken på ett inlägg sista januari i år. Många har hörde av sig och frågade hur det gick med cirkusen i vår lägenhet. Skrev då nedanstående kommentar som jag nu lyfter. […]