En hårdare och skärpt flyktingpolitik gav rasister och nazister fribiljett.

I Sverige 2016 jagar nazister  flyktingar på nätterna och demonstrerar mot grundläggande mänskliga rättigheter på dagarna. Hur kunde det gå så långt och vart är vi på väg?

Vad är egentligen en exploderad lampa som jag beskrev i föregående inlägg jämfört med den explosion av våld som sker runt omkring oss.

Länge har vi tagit del av berättelser om nedbrända flyktingförläggningar. Ett våld som trappats upp till den milda grad att rasistiska grupper börjat  sprida hot och hat på våra gator.

Plötsligt står barbariet där, naket framför oss

Lördagen den 30 januari 2016 misshandlades antirasister vid Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Offren berättar efteråt för Expressen hur förövarna angrep dem med påkar. De hade fäst flaggor på påkarna så att de inte skulle se ut som vapen.

Det berättas vidare hur rasisterna fortsatte att slå med sina flaggor även när deras offer – män, kvinnor – låg ner på gatan.

Några timmar tidigare, på natten, sprang maskerade män runt i närheten av Centralstationen på jakt efter ensamkommande flyktingbarn att göra illa. De spridde rasistiska flygblad med budskapet: ”Det är nog nu!”

I Sverige 2016 jagar nazister  flyktingar på nätterna och demonstrerar mot grundläggande mänskliga rättigheter på dagarna. Hur kunde det gå så långt och vart är vi på väg?

tv4Det som nu sker har många likheter med det som hände efter flyktingstoppet i december 1989. Då  följde attackerades  flyktingförläggningar och den så kallade Lasermannen ägnade sig åt prickskytte mot  de som såg osvenska ut.

Nyligen aviserade regeringen Löfven och Romson hårdare tag i flyktingpolitiken med tillfälliga uppehållstillstånd och id-kontroller vid gränsen . Länge har partierna i Sveriges riksdag tävlat om vem som har hårdast nypor mot människor på flykt. Under tiden har rasisternas röster ökat i styrka. Nu ser vi vad de tror sig ha rätt att göra.

Vid lördagens demonstration på Norrmalmstorg arrangerad av en sverigedemokratisk politiker och nämndeman från Uppsala deltog den nazistiska gruppen Nordisk Ungdom   som  efter demonstrationen överföll  förbipasserande . Den demonstrationen rubricerades av TV4 som ”asyl- och regeringskritisk”. En skrämmande normalisering av en rasistisk demonstration som ger acceptans åt rasistiska åsikter och nazisterna en klapp på ryggen.

Nu måste vi sätta stopp innan det är för sent. Rasisterna får aldrig tillåtas att ta över våra gator!

Andra om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Annarkia skriver: […]