Sviker Jonas Sjöstedt vallöftet?Jonas Sjöstedt är ute och cyklar.Idag stod det klart att Sjöstedt avser att göra affär med S och MP.

Är ni redo att vika er när det gäller stopp för vinster i välfärden?

– Nej det är vår hjärtefråga, vi vill verkligen ha förändringar som betyder något i vinstfrågan, och att vi får bort vinstjakten.

”Vinstjakt” är ett något mildare uttryck än tidigare från partiledaren. V gick till val på ett förbud mot välfärdsvinster. Flera av frågorna från reportrarna efter den formuleringen handlade om hur hårda krav V egentligen har för att komma till en kompromiss. (AB)

I klartext betyder det att Sjöstedt till sist visar sig vara till salu. Under presskonferensen i dag talade Sjöstedt om ett steg i taget och en process. Ett steg i taget kan mycket väl betyda att fler steg inte tas och målet med stopp för vinster i välfärden  aldrig nås.

Backar Jonas Sjöstedt från kravet om stopp för vinster i välfärden ser det   inte bättre ut än att Vänsterpartiet kommer  bli ett stödparti till socialdemokraterna än en gång. Ett stödparti till en regering som kommer att förvalta Alliansens systemskifte. Knappast det som många aktiva och nya sympatisörer tänkt sig.

Sviker V sitt vallöfte är risken stor att dammluckan öppnas och rännilen till Fi omvandlas till en fors.

Än är sista ordet inte sagt. Enligt SVT jäser det bakom Jonas Sjöstedts städade min. Budet från S anses vara ett skambud.


Så vi får vänta och se om Jonas Sjöstedt visar sig vara till salu och hur högt i så fall priset blir.

Media: DN1234567,SVT & Jan-Inge Flücht

Andra om  ¨, , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Budget, Fi, Miljöpartiet, Gudrin Schyman, Löfven, Politik, Sjöstedt, Socialdemokraterna, Välfärd, Vänsterpartiet Dn12345 Annarkia […]

trackback

[…] Läs i samma ämne: bloggen Annarkia […]