Storslagen invigning och spännande inledning på OS


 Kritiken dämpades när tävlingarna började.

Rapporteringen inför OS i  Sotji var entydig. Den visade på ett land som trampar på mänskliga rättigheter, ett land med stora klyftor , ett trångsynt homofobt land. Visst är det rätt att kritisera Ryssland. Men omfattningen blev minst sagt absurd.

Det är som om Ryssland vore ett ständigt hot mot oss och mot demokratiutvecklingen i världen. Är det verkligen så eller börjar vi tappa nyanserna?

Man skulle exempelvis kunna ställa sig följande kontrollfrågor: Är Ryssland involverat i något krig någonstans i världen? Är Ryssland ett hot för världsekonomin? Spionerar ryssarna på allt och alla, även privatpersoner i utlandet?

Om man svarar tveklöst ja på alla de här frågorna – då är detta ryssförakt befogat. För då bor verkligen djävulen i Moskva.

Men hur ser det ut om man ställer samma slags frågor kring exempelvis USA, Storbritannien, Polen – eller Sverige?

[…]

Det är väl skönt att vi nu har Sotji-OS så vi kan glömma alla det andra.(AB)

Under invigningen letades fel och missar trots att den  invigningen var så där superbt pampig som den bör. Baletten och  exposén över Rysslands historia från Tsarväldet fram till idag var några av godbitarna.

kallaTävlingarna är i gång och kunde knappast ha börjat bättre för svenskt vidkommande. Den där stoltheten jag säkert inte är ensam om att känna när det går bra för de svenska deltagarna är märklig. Kallas och Hellners enorma fokusering och spurt fick  mig att resa mig ur fåtöljen. Som en fd arbetskamat skrev på Facebook- Man riktigt kände blodsmaken i munnen och hur benen blev allt stummare ben  . Fy sjutton vad spännande det var.

Jodå jag tittar på OS trots föresatsen om motsatsen.   Visat har inte gjort mig besviken. Gillar kommentatorerna och vad gör det med några få kortkorta  reklamavbrott.  Synd bara att alla som  önskar inte kan se OS då det sänds i TV3 och 10 plus en speciall Viasat kanal som  ingår basutbudet för oss som har kabeltv.

Lästips: En bild säger inte alltid sanningen, GP

Media: AB1,DN12345,SvD12345678
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ;


4 comments for “Storslagen invigning och spännande inledning på OS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.