Storslagen invigning och spännande inledning på OS


 Kritiken dämpades när tävlingarna började.

Rapporteringen inför OS i  Sotji var entydig. Den visade på ett land som trampar på mänskliga rättigheter, ett land med stora klyftor , ett trångsynt homofobt land. Visst är det rätt att kritisera Ryssland. Men omfattningen blev minst sagt absurd.

Det är som om Ryssland vore ett ständigt hot mot oss och mot demokratiutvecklingen i världen. Är det verkligen så eller börjar vi tappa nyanserna?

Man skulle exempelvis kunna ställa sig följande kontrollfrågor: Är Ryssland involverat i något krig någonstans i världen? Är Ryssland ett hot för världsekonomin? Spionerar ryssarna på allt och alla, även privatpersoner i utlandet?

Om man svarar tveklöst ja på alla de här frågorna – då är detta ryssförakt befogat. För då bor verkligen djävulen i Moskva.

Men hur ser det ut om man ställer samma slags frågor kring exempelvis USA, Storbritannien, Polen – eller Sverige?

[…]

Det är väl skönt att vi nu har Sotji-OS så vi kan glömma alla det andra.(AB)

Under invigningen letades fel och missar trots att den  invigningen var så där superbt pampig som den bör. Baletten och  exposén över Rysslands historia från Tsarväldet fram till idag var några av godbitarna.

kallaTävlingarna är i gång och kunde knappast ha börjat bättre för svenskt vidkommande. Den där stoltheten jag säkert inte är ensam om att känna när det går bra för de svenska deltagarna är märklig. Kallas och Hellners enorma fokusering och spurt fick  mig att resa mig ur fåtöljen. Som en fd arbetskamat skrev på Facebook- Man riktigt kände blodsmaken i munnen och hur benen blev allt stummare ben  . Fy sjutton vad spännande det var.

Jodå jag tittar på OS trots föresatsen om motsatsen.   Visat har inte gjort mig besviken. Gillar kommentatorerna och vad gör det med några få kortkorta  reklamavbrott.  Synd bara att alla som  önskar inte kan se OS då det sänds i TV3 och 10 plus en speciall Viasat kanal som  ingår basutbudet för oss som har kabeltv.

Lästips: En bild säger inte alltid sanningen, GP

Media: AB1,DN12345,SvD12345678
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ;


Please follow and like us:
fb-share-icon0
Tweet 20

  4 comments for “Storslagen invigning och spännande inledning på OS

 1. 10 februari, 2014 at 07:43

  Detta är det mest oreflekterade inlägg jag har läst från din sida. Att tusentals gästarbetare blivit bestulna på sin lön, ja till och med misshandlade, bryr du dig inte om det?

  Inte heller om att VIASAT:s kunder i glesbygden är noll, det finns ingen kabel-TV i Vuollerim. Det är en ren skandal att inte Public Service visar det här utan att det överlåts till Krämar-TV…

 2. 10 februari, 2014 at 08:10

  Storslagenheten är säkerligen korrekt, men det är även knarkmaffians inblandning. Såg du inte Uppdrag Gransknings inslag i ärendet?

  • 10 februari, 2014 at 10:30

   Jovisst såg jag Uppdrag Gransknings två program om korruption, knark- och byggmaffians inblandning i Sotji. Jag skrev också ett inlägg med rubriken Sotji en skamfläck.
   Detsamma kunde ha sagts om spelen i Kina.Varför inte också om Vancover och London? Jag tänker på Guantanamo och andra baser där fångar torteras , jag tänker på vad som hänt/ händer i Irak efter kriget … Naturligtvis ursäktar det inte vad som försiggår i Ryssland.
   Alla de tusentals kulturarbetare som hade sin hand med i invigningen är värda all kredit. Det svensk media fokuserade på var en ring i de olympiska ringarna som inte tändes. Ett tekniskt fel blev stora rubriker. När det fejkade Twitterkontot med falska bilder dök upp togs det upp som en sanning i Aftonbladet. Vad som helst är tillåtet att säga om Ryssland som om det inte räcker med det som är.

   Jag gillar Jonas Gardell men i det här fallet håller jag med Åsa Lindeborg.

   Vad det gäller Viasat håller jag med om att SVT borde ha fått sända OS. Men vad hjälper det landsbygden om jag bojkottar OS? Och två reklamavbrott om en minut under 1,5 timas sändning är inget att uppröras över. Att som Expressen gjorde plocka ut en surmulen tweet om reklamavbrott som intäkt för att tittarna tröttnat på Viasat är bara fånigt. På Twitter finns det många tyckare om program de inte ens tittar på.

 3. 10 februari, 2014 at 15:21

  Jodå, man kan lätt prata sig hes om Kina och andra arrangörer, men det jag tyckte var att du så lättvindigt passerade det som är en – skandal. Och en mångfacetterad sådan dessutom.

  Det är klart att det inte hjälper om bara du bojkottar OS. Jag gör det bara för att jag blir förbannad när knarkmaffia har sina slemmiga tentakler runt idrott och den Olympiska Kommittén. Här har diverse entreprenörer fått hundratals miljoner, eller ett antal miljarder, men när de ska avlöna byggisarna så är pengarna slut.

  Och Krämar-TV ger jag inte ett skvatt för. Jag kan tåla reklam men det ska isf mellan genarna som visas, inte mitt i. Jag tyckte helt enkelt att det var lite för puttinuttigt… 🙂

Comments are closed.