Storslagen invigning och spännande inledning på OS


 Kritiken dämpades när tävlingarna började.

Rapporteringen inför OS i  Sotji var entydig. Den visade på ett land som trampar på mänskliga rättigheter, ett land med stora klyftor , ett trångsynt homofobt land. Visst är det rätt att kritisera Ryssland. Men omfattningen blev minst sagt absurd.

Det är som om Ryssland vore ett ständigt hot mot oss och mot demokratiutvecklingen i världen. Är det verkligen så eller börjar vi tappa nyanserna?

Man skulle exempelvis kunna ställa sig följande kontrollfrågor: Är Ryssland involverat i något krig någonstans i världen? Är Ryssland ett hot för världsekonomin? Spionerar ryssarna på allt och alla, även privatpersoner i utlandet?

Om man svarar tveklöst ja på alla de här frågorna – då är detta ryssförakt befogat. För då bor verkligen djävulen i Moskva.

Men hur ser det ut om man ställer samma slags frågor kring exempelvis USA, Storbritannien, Polen – eller Sverige?

[…]

Det är väl skönt att vi nu har Sotji-OS så vi kan glömma alla det andra.(AB)

Under invigningen letades fel och missar trots att den  invigningen var så där superbt pampig som den bör. Baletten och  exposén över Rysslands historia från Tsarväldet fram till idag var några av godbitarna.

kallaTävlingarna är i gång och kunde knappast ha börjat bättre för svenskt vidkommande. Den där stoltheten jag säkert inte är ensam om att känna när det går bra för de svenska deltagarna är märklig. Kallas och Hellners enorma fokusering och spurt fick  mig att resa mig ur fåtöljen. Som en fd arbetskamat skrev på Facebook- Man riktigt kände blodsmaken i munnen och hur benen blev allt stummare ben  . Fy sjutton vad spännande det var.

Jodå jag tittar på OS trots föresatsen om motsatsen.   Visat har inte gjort mig besviken. Gillar kommentatorerna och vad gör det med några få kortkorta  reklamavbrott.  Synd bara att alla som  önskar inte kan se OS då det sänds i TV3 och 10 plus en speciall Viasat kanal som  ingår basutbudet för oss som har kabeltv.

Lästips: En bild säger inte alltid sanningen, GP

Media: AB1,DN12345,SvD12345678
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ;


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
10 years ago

Detta är det mest oreflekterade inlägg jag har läst från din sida. Att tusentals gästarbetare blivit bestulna på sin lön, ja till och med misshandlade, bryr du dig inte om det?

Inte heller om att VIASAT:s kunder i glesbygden är noll, det finns ingen kabel-TV i Vuollerim. Det är en ren skandal att inte Public Service visar det här utan att det överlåts till Krämar-TV…

Jinge
10 years ago

Storslagenheten är säkerligen korrekt, men det är även knarkmaffians inblandning. Såg du inte Uppdrag Gransknings inslag i ärendet?

Jinge
10 years ago

Jodå, man kan lätt prata sig hes om Kina och andra arrangörer, men det jag tyckte var att du så lättvindigt passerade det som är en – skandal. Och en mångfacetterad sådan dessutom.

Det är klart att det inte hjälper om bara du bojkottar OS. Jag gör det bara för att jag blir förbannad när knarkmaffia har sina slemmiga tentakler runt idrott och den Olympiska Kommittén. Här har diverse entreprenörer fått hundratals miljoner, eller ett antal miljarder, men när de ska avlöna byggisarna så är pengarna slut.

Och Krämar-TV ger jag inte ett skvatt för. Jag kan tåla reklam men det ska isf mellan genarna som visas, inte mitt i. Jag tyckte helt enkelt att det var lite för puttinuttigt… 🙂