Stoppar id-handling hatet?

Allt fler röster höjs om att anonymiteten på nätet  göder hat och därför borde förbjudas.

”Trollen” kan spy ut sin galla under anonymitetens skyddande mantel. Så är det naturligtvis. Men om den kanalen inte finns var skulle då hatet ta vägen?

Anonymitetsskyddet är också grundlagsskyddat. När det gäller uppgifter som lämnas till media får källan inte efterforskas såvida inte uppgiften är lagstridig. Hur skulle den paragrafen påverkas om möjligheten att skriva anonymt elimineras på nätet?

Det bästa vore om journalister gick in och bemötte de kommentarer som strömmar in i kommentarsfälten. Åtminstone öppnade för någon form av dialog.

Skriver man om kontroversiella frågor i en blogg så trillar det ibland in kommentarer som aldrig borde ha sett dagens ljus. Som bloggare har man ju den möjligheten att kommentarer kan modereras om de bryter mot  angivna kommentarsregler.

Media: ab1 ex1 dn1 svd1 dagen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
12 years ago

Vi avkrävs inte identifikationsuppgifter offentligt än, så varför på nätet? Tyvärr så är nätet med de tekniska möjligheter som finns rena lekparken för politiker med tveksam syn på frihet och integritet, som Bodström eller Ask.

Det sluttande planet ökar lutningen fortare och fortare…

Anton
Anton
12 years ago

”Det bästa vore om journalister gick in och bemötte de kommentarer som strömmar in i kommentarsfälten. Åtminstone öppnade för någon form av dialog.”

För att det ska fungera behövs någon som först granskar och rensar i sumpen.!