En het höst bakom knuten?

Det blir en orolig höst sa Anders Borg och syftade på finansmarknadens och spelet på börsen. En spådom i klar underkant om man lyfter blicken .

I Syrien använder regimen krigsfartyg för att skjuta på landet egna invånare. I Libyen bombar Nato mål i Tripoli med många civila offer som följd. Det kallas sidoeffekter det. Gadaffi inringas och rebellerna, vilka de nu är närmar sig Tripoli. Oljan är den säkrad nu? För inte var det väl civila Natos bomber över en storstad skulle skydda?

Israel har nåtts av den arabiska våren  och fått egna Tharirtorg. Ockupationspolitiken, bosättningarna och blockaden av Gaza kostar och folk börjar nog. Under täcket har Peres förhandlat med Abbas. Men se det satte den israeliska regimen stopp för.

I Pakistan skördar amerikanska drönarattacker nya offer medan Tea-partyrörelsen knackar på porten till Vita Huset. Gud bevare oss om de släpps in.

I Grekland, Italien, Spanien, Portugal, Irland, Storbritannien och snart också i Frankrike  kläms befolkningen åt men nya sparpaket och åtstramningar. I Storbritannien vill Cameron ta till hårda nypor mot de han kallar för huliganer. Hårda straff delas ut på löpande band. Två månaders fängelse för en norpad vatten flaska och i värsta fall hela familjen satt på gatan. Kollektiva bestraffningar hör inte en rättsstat till. Det är vad staten Israel i alla år använt sig av för att kväsa palestinierna. Husrivningar om någon i familjen gått emot ockupationsmakten.  I England ska familjen plikta om tonåringen deltar i kravaller om Cameron får som han vill.  För att inte tala om lusten att censurera sociala medier. Hur nu det ska råda bot på de underliggande orsakerna.

Här hemma oroar sig några  för fallande priser på bostadsmarknaden och urgröpta  aktieportföljer medan andra får indragen sjukpenning och tvingas till socialkontoret.  Hösten stormar in och skolstarten står för dörren. När alla möts finns mycket att berätta om sommarens äventyr. Några står tysta bredvid . Det är de  vars föräldrar inte hade råd med någon semesterresa eller dagsutflykter i år. Den skaran blir allt fler då barnfattigdomen ökar i Sverige. Här hemma bestraffas ju de som saknar arbete vare sig det beror på sjukdom, arbetslöshet eller ålders rätt

Nog kan det bli en orolig  höst alltid Anders Borg!

Bloggat: Röda Malmö, Jinge, M Moberg,Svensson, Nemokrati, Altruist, HumanLabRat, Sebastian

Media: AB1 2, Svd 1, 2, 3, 4 5, 6 7,  8, 9, DN 1,  2,  3, 4 5, 6, GP 1, 2, 3 4, 5, 6

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mellanöstern, Revolution, Protester, Demonstrationer, Politik sr ab1 dn12 svd1 ex1 svt Läs oxo: annarkia, 1, 2, 3, lasse, fredrich, humanlab, johannes, varghjärta, […]