Stiltje och usel debatt i riksdagen.

Följde Du interpellationsdebatten i riksdagen idag? Det var det nog få som gjorde.

Mitt intresse väcktes av en  tweet om  att moderaterna kritiserade regeringen för åtgärder mot arbetslösheten.

Hur korkade får politiker vara? Hörde jag rätt? Kritiken mot regeringen handlade bl a om att att åtgärder inte vidtagits förra året. Men hallå! Det var ju då budgeten fälldes av alliansen tillsammans med sverigedemokraterna. Minnet är tydligen kort, åtminstonde när det passar.

Som väntat låg borttagandet av sänkta arbetsgivaravgifter  på bordet. En moderatkvinna hävdade att den åtgärden skulle dra undan mattan för unga på arbetsmarknaden och hänvisade till Finansinspektionen. Att samma myndighet också visat att sänkningen av arbetsgivaravgifter var en ineffektiv och kostsam åtgärd andades denna kvinna inte ett ord om. Allvarligt talat tror hon att regeringen är dåligt pålästa eller helt enkelt korkade? Vilken usel debattfint!

När samma moderatkvinna vägrade att besvara frågan om vad som händer de ungdomar som fyller år och inte längre omfattas av sänkt arbetsgivataravgift och i stället började yra om härskartekniker fick jag nog.

Inte konstigt att plenisalen är glest befolkad med riksdagsledamöter med sånt dravel i talarstolen.

Det tycks gå på lågvarv i riksdagen samtidigt som regeringen Löfven inte gjort mycket väsen av sig. En kan ju undra hur det ska gå för Moder Svea!?

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments