Volontärer välkomnar flyktingar.

Stöd och hjälpinsatser organiseras av volontärer på Göteborgs centralstation. Liknande sker i Stockholm och Malmö.

IMG_0518När samhället sviker träder det starka civilsamhället in och bistår nyanlända  flyktingar. Till Göteborgs centralstation kommer hundratals och åter hundratals  flyktingar dag som natt.

Några eldsjälar inspirerades av den hjälpinsats som gjordes i Malmö. De startade en grupp: Refugees welcome to Gothenburg. Gensvaret kom direkt och idag har gruppen över 6000 medlemmar varav flera hundra som gör en konkret och praktisk insats på centralstationen i Göteborg.

Refugees welcome to Gothenburg  är idag en välorganiserad grupp med administratörer och platsansvariga mfl  som fixar logistiken. Det handlar om allt från information om asylprocessen och  transporter till smörgåsar, kläder , gosedjur och annat som de nyanlända har behov av.

Så här kan ett upprop i facebooksgruppen se ut när behov är akuta:

ADMIN 17.40 – JÄTTE AKUT!!!! (Viktigt att ni läser ALL info i inlägget.)

Uppdaterat!!

Alla dessa grejer är jätte akut just nu:
– 100 smörgåsar (helst liba bröd)
– Ost och smör
– Fruktpuré
[…]
– Underkläder både dam och herrstorlekar.
– Ryggsäckar

OBS!!! Allt ni lämnar in måste vara i bra skick!!!
Skicka INTE PM utan kommentera HÄR nedanför i kommentarsfältet om ni har något av ovanstående. Åk INTE in utan att ha fått svar ifrån mig.

För nya medlemmar läst detta först:

[…]

Viktigt att notera är att man måste få klartecken från en administratör innan man packar och åker till centralen då gruppen saknar lokal att lagra allt det som många vill skänka.

Flera företag har bistått med allt från fulltecknade cashkort till sockar.

Tänk så många goda krafter det finns i Sverige. Människor med hjärtat på rätt ställe, som bryr sig och som gör en insats när nöden är som störst. En motvikt i en tid då delar av EU visar sin sämsta sida med resta murar, taggtråd, tårgas, vattenkanoner och batonger för att stoppa människor på flykt från krig och terror.

Foto: Annarkia

Andra om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments