Stefan Löfvens självmål.

Stefan Löfven visar korten och gör självmål.

När statsministern i en intervju fick frågan om varför sjuka och arbetslösa ska betala högre skatt  än både pensionärer och löntagare svarade statsministern:

löfven

– Jag sade redan i valrörelsen att vi inte tänker förändra villkoren för enskilda hushåll. Lagt kort ligger.

Men varför ska de betala högst skatt?

– Vi tänker inte förändra det som är gjort. Jag tänker inte ändra i hushållens förutsättningar.

Men är det inte konstigt att de mest utsatta betalar högst skatt?

– Det var den förra regeringens val att göra detta. Det hade inte den effekt på sysselsättningen som de trodde. Det visste vi redan då.

Det kan tyckas att statsministern undviker att besvara frågan. Men tänk efter! Vad är det han säger? Läs citatet en gång till. Visst är han tydlig vår statsminister. Han vill inte förbättra villkoren för de som har det sämst. Punkt slut.Där gjorde han självmål och drog undan mattan för de som hoppats på att med socialdemokrater i regeringsställning skulle vi få ett mänskligare samhälle, ett rättvisare samhälle. Men icke.

Stefan Löfven står där med byxorna nere och som en kejsare utan kläder och deklarerar att i Sverige ska inte alla människor behandlas lika. De sårbara, de sjuka och arbetslösa ska betala mer i skatt precis som de gamla som ska leva på sin pension.

Detta gör han samma dag som han säger ja till en affär som kommer att förstöra miljön och klimatet för generationer framöver.

Illustration: Erik- Rune

Andra om , , , , , , , , ,

2 comments for “Stefan Löfvens självmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.