Blir brunkolet den strypsnara som tar kål på MP?

Regeringen applåderad av alliansen och deras vänner slår knut på sig och säger ja till en affär som kommer att försämra klimatet och förstöra miljön  för generationer framöver.

brunkolVattenfalls tyska brunkolsverksamhet, fyra kraftverk och tre gruvor,ska  säljas till det tjeckiska EPH. EPH ett skurkföretag som kommer att både bryta och elda upp mängder av brunkol. Fridolins kolbit och löften om motsatsen till trots går MP med på affären och lägger därmed strypsnara om ett redan sargat parti. Det blir bara pinsamt när miljöpartiet försöker sprida dimridåer om köp av kommande utsläppsrätter som ska makuleras. För 300 miljoner om året ska Sverige köpa utsläppsrätter som aldrig används under perioden 2018 till 2040.

Har världen blivit galen? Politiker  som slå sig för bröstet, kallar sig miljöpartister och sågar av den gren de sitter på.  Det  till förfång för kommande generationer som får betala priset med en allt sämre miljö och skenande klimatkris.

Miljöpartiet är med andra ord medskyldigt till att  ett beslut tas som kan bidra till utsläpp 24 gånger mer än Sveriges årliga. Skrämmande! Den ende partiledare som reagerar och går emot är Jonas Sjöstedt (V):

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt säger till Aftonbladet att det är en mycket sorglig dag.
– Det här är det sämsta klimatbeslut som kan tas. Enorma mängder kol kommer att eldas upp och förstöra vårt klimat, säger han.
Enligt regeringen finns inte politisk majoritet i riksdagen som möjliggör ett stopp för försäljningen. Men det är enligt Jonas Sjöstedt inte ett argument som håller.
– Det är fel. De är ägare och kan styra bolaget. Till och med Vattenfall säger att regeringen kan stoppa affären. Det är ett svepskäl.
På DN Debatt skriver MP-ministrarna >Isabella Lövin och Karolina Skog att regeringen kommer ta initiativ till en utsläppsbroms i Europa, för att göra det dyrare att släppa ut och göra brunkolet mindre lönsamt.
– Det väger lätt i förhållande till att sälja kolet. Det är väl ett slags tröstpris till Miljöpartiet, säger Sjöstedt som framhåller att V kommer att göra allt i sin makt för att försöka stoppa affären.
– Vi kommer rösta emot, reservera oss och föreslå att man ställer miljökrav. (AB)

Miljöpartiet lär få oöverstigliga problem med att fortsätta med att framställa sig som ett grönt parti. Ett avgrundsdjup öppnar sig. Från att ha suttit med runt regeringens bord kan slutresultatet mycket väl bli en plats utanför rampljuset utanför riksdagens dörr.

Var ska nu alla som trott på miljöpartiet ta vägen kan man undra?

Illustration:Jeanders bilder

Andra om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] gör han samma dag som han säger ja till en affär som kommer att förstöra miljön och klimatet för generationer […]