Något är allvarligt fel med vården.

Något är allvarligt fel med vården i Göteborg.

Bortskämd som jag var vid att ha promenadavstånd till vårdcentral i Jönköping valde jag närmaste vårdcentral vid flytten till Göteborg, detta trots att mina föräldrar, syster mfl släktingar hade haft samma läkare på andra sidan staden.

tuvetorgDet är ett val jag ångrar idag. Cirkusen började med att jag felmedicinerades under ett år innan jag själv reagerade på att något var galet. Det som hände var en kommunikationskollaps som ledde till att jag tog en allt för hög dos Levaxin som fick kroppen att trycka på gas med organ som gick för högtryck. Sedan hände fler incidenter som borde fått mig att få tummen ur och nyttja det fria vårdvalet. (Om detta har jag skrivit tidigare)

Nu har jag fått nog. Idag började cirkusen igen. Sedan november har jag väntat på att sjukhuset i Mölndal skulle ta kontakt. Röntgenplåtarna som tagits för vidare undersökning visade på grav artros i ett knä och en något mildare form i det andra.  6,5 månad har jag väntat allt medan  friskaste eller ska vi säga minst sjuka knät börjat ta stryk.

Jag hade hört talas om långa väntetider varför jag väntade och väntade. Kollade iofs med vårdcentralen vid besök där om remissen skickats och fick det bekräftat. Fortsatte att vänta i trygg förvissning om att snart så …  utan resultat.

Idag tog jag mod till mig och ringde kontaktpunkten på Sahlgrenska. Panik! Ett svart hål  öppnade sig. Någon remiss hade de inte sett till.

Neej! Men hur kan det stämma, var min spontana fråga.

Visste ju att remissen enligt min journal var skriven.

Kommit bort i posten troligen, blev svaret.

Vad då kommit bort i posten? De skickar väl inte remisser med snigelpost? Vi skriver ju 2016!

Nytt samtal med Tuve vårdcentral och en bemanningssköterska som inte hade tillgång till förra årets journaler…. Suck!  Men varför klaga? Nu ska remissen vara på väg (igen?) efter 6,5 månad med värk, störd sömn och knän som inte alltid vill.

Tala om snigelpost!

Vad gör man? Ångra flytten från Jönköping där vården alltid fungerar (fungerade?) hjälper ju inte.

Kollade patientbedömingar av vårdcentraler i Göteborg. Av 62 vårdcentraler räknade jag till 15 med sämre omdöme än den jag valt. Kanske det är svaret på cirkusen?

Vad jag kunde se är det just vårdcentraler i förorten med något undantag som ligger sämst till. Ytterligare en bekräftelse på att det fria vårdvalet  har skapat frihet för vissa men ökad otrygghet för andra. Likvärdig vård existerar inte.

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
annarkia
7 years ago

I går fick jag ett brev från Möndals sjukhus om att de mottagit en remiss …Vad ska man säga? Det tog nio månader för den remissen att nå fram och det först efter att jag efterfrågat var den tagit vägen. Men varför hänga läpp? Ni ska det föhoppningsvis rulla på.