Stor antirasistisk demonstration i Göteborg.

Gårdagens valdebatt där Jimmy Åkesson naket visade sin rasism var kanske det som fick många göteborgare att trotsa regnet och ta sig ner till Kungstorget för att visa att i Göteborg är rasister inte välkomna.

Det var många motdemonstranter som mött upp. Åkesson kan inte ha undgått att höra att han inte var välkommen.

Under partiledardebatten krackelerade fasaden:

I SVT:s partiledardebatt på fredagskvällen sa Jimmie Åkesson (SD) att invandrare har svårt att få jobb för att de inte passar in i Sverige.

När orden fälldes reagerade Annie Lööf (C) starkt, slog näven i bordet och utbrast: ”Hur uttrycker du dig?”.(AB)

Idag hyllas Annie Lööf för sin resoluta reaktion. Många fd partiledare från vänster till höger undrar varför inte fler av valdebattens deltagare gjorde detsamma.

SVT tog avstånd från uttalandet med hänvisning till demokratiparagrafen i radio- och tv-lagens femte kapitel om att programverksamheten måste ”präglas av det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors lika värde”. SVT:s agerande fick Åkesson att gå i taket. Det mest beklämmande är att han inte inser att han gått över gränsen. Så mycket var SD:s nolltolerans värd.

De flesta av oss känner till partiets nazistiska rötter och ledamöters upprepade rasistiska uttalanden.  Om inte förr måste Åkessons grovt generaliserande uttalande om invandrare i en TV-sänd debatt två dagar innan valet ha öppnat ögonen på en och annan som tänkt lägga sin röst på SD.

Foto: (c)annarkia

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments