Ny knäledsoperation? (2)

Dags för operation av höger knä?b

Nu våndas jag en aning. En gång till? Är det värt all smärta och årslång rehab ännu en gång? Nåja, smärtlindringen fungerade bra och jag kunde börja fasa ut det långtidsverkande morfinet redan efter en vecka. Alvedon 665, som numera dragits tillbaks, hängde med ett tag till. Undrar vad de ger istället. Nåja jag har nästan en hel burk kvar då jag trappade ner även den medicinen ganska snabbt.

Det har gått 1 år och 5 månader sedan sist. Den nya knäleden fungerar bra även om rörligheten inte är optimal. Det är det andra knät som inte riktigt bär.

Vid årskontrollen av det opererade knät remitterades jag till röntgen av mitt andra knä för att se hur det var ställt. Beskedet om att de kan operera även höger knä var jag inte beredd på. Du har ju ont sa läkaren.Jo men …

Min tvekan ledde till att jag skulle avvakta och ge besked efter sommaren om jag önskade en operation i annat fall skulle jag kallas om ett år.

Vet att smärtan kommer i skov och där emellan känns det bättre. Förträngde och gör det fortfarande att artros är kronisk. När brosket börjat brytas ned prodigierar den nedbrytningen. Journalen visar fö  att det inte fanns något brosk kvar i det  vänstra knät vid operationen och att någon form av beläggning bildats. Inte undra på att jag hade svårt att ta mig fram.

Jag hoppades på att smärtan i höger knä berodde på att jag överbelastat det  knät p g av knäledsoperationen  och att träning skulle hjälpa.

Höger knä har inte blivit bättre  utan fungerar nu sämre än före sommaren. Därför tog jag mod till mig, knappade in numret till sjukhuset och tackade till sist ja till en operation.

Om allt fungerar som läkaren sagt är jag  uppsatt på väntelista för operation. Nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Vad som än händer är det fortsatt träning som gäller.

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments