9 september – ett ödesval.

En personlig betraktelse så här de sista skälvande timmarna innan valresultatet ligger på bordet.

Det som format min politiska uppfattning är en händelse jag aldrig glömmer. Jag minns än idag min mors upprördhet då det kom fram att kag bjudit alla flickor i klassen utom en. Hon fick mig att förstå utanförskapets helvete genom att berätta och beskriva det gamla Sverige  som gjorde stor skillnad på folk. Hennes ord fastnade under huden och gav mig en injektion och insikt om vikten av att behandla alla lika och stå upp för människors lika värde.

Osynliggörande, förtal, mobbning och rasism bygger på samma grundpelare där människor tillskrivs  olika värde.   När jag nu ser hur rasismen normaliserats och ett parti som Sverigedemokraterna får utrymme och svängrum mår jag illa. Det är ett parti som skiljer på folk och folk och som vill ge respass åt människor som tagit sin tillflykt till vårt land. Utåt har det partiet försökt tvätta sin byk och försökt framställa sig som vilket annat parti som helst. Men Sverigedemokraterna är inte vilket annat parti som helst. Det är  sprunget ur BSS, har nazistiska rötter och göds av rasism.

I SVTs avslutande partiledardebatt kunde Jimmy Åkesson inte hålla sig och sa när debatten kom att handla om integration och vikten av jobb:

Bara invandrare får jobb så kommer allt att lösa sig,  det har de sagt hela tiden. Det händer inte, det blir inte så. Därför måste man ställa frågan varför det är så svårt för de här människorna att få jobb. Det är för att de inte är svenskar. Och då är det svårt att få jobb.

(uttalandet kan ses av var och en på SVT play 1:13:14 in i slutdebatten)

En grov generalisering och ett klart rasistiskt uttalande som SD nu försöker sopa under mattan genom att förneka, förvilla, pekar ut SVTs avståndstagande som oansvarigt, drar på sig  offerkoftan och bojkottar SVT under valdagen i sann Trumpanda

När nu SDs polerade yta krackelerar allt mer och offerkoftans maskor glesnar torde medgången i opinionen svikta och ge det partiet den plats det förjänar långt bak i ledet. Det är min förhoppning.

Att leva i ett allt kallare Sverige som blir fallet om Ett rasistiskt parti som SD får ökat inflytande är inte det Sverige jag vill se framför mig. Det får bara inte hända.

Ta vara på din rösträtt och använd den väl. Du väljer själv men snälla vad som helst bara inte SD!

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments