Står fler ministrar på tur?

  En viktigare fråga än Sten Tolgfors avgång som försvarsminister är  om vapenaffären med Saudiarabien nu fortsätter under ny minister.

Regeringen är kollektivt ansvarig för beslut som tas . Tolgfors avgång får inte betyda att locket läggs på.  Granskningen av vapenaffären med Saudiarabien måste fortsätta. Det är en affär som fläckar ner Sveriges rykte. En affär som i grunden handlar om regeringsduglighet .

Att strålkastarljuset på vapenaffären försatt Tolgfors i en jobbig situation   får inte skymma  det faktum  att svenska vapen används för att kränka mänskliga rättigheter och sätta käppar i hjulen för den arabiska våren och demokratiseringen  i området. Regeringen som helhet bär ansvaret för beslut som fattat  och Fredrik Reinfeldt bär ansvaret för vad hans ministrar gör.

Saudiaffären har nu fällt en försvarsminister. Men ansvaret stannar inte där. Varken för politiker eller tjänstemän. Chefen på FOI har ljugit i radio. Både Carl Bildts och Ewa Björlings ansvar bör utredas och diskuteras. Regeringen har vid flera tillfällen fattat beslut i frågan och har ett kollektivt ansvar i frågan.(Anders Lindberg i AB)

Vilken gång i ordningen avsätts/avgår en minister ur Fredrik Reinfeldts ministär. Försvarsminister nummer två med Tolgfors, Littorin  och Christina Husmark-Persson plus två ministrar direkt efter regeringsbildningen 2006 ger sex ministrar som lämnat/tvingats lämna.

Media: AB,1,2,3,4, DN, 1,2,3 ,4, SvD,1,2,3,GPEx,1,2, SR,1,2, Svt,1,2

Andra om  , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Bo
12 years ago

Jag tycker…

1. Avslöjandet av hela denna affär tycker jag är fel eftersom det var hemliga uppgifter. Det känns som att Ekot inte vill landets bästa.

2. Sossedebattörer klappar sig på magen men sanningen är ju att med deras regering skulle det inte blivit annorlunda. Tolgfors avgång hade istället varit S-regerings försvarsminister dito.
Jag ser inte att det hade sett annorlunda ut.

3. Medias drev mot Tolgfors och hans närmaste är ju som vanligt vedervärdigt. Liksom med tex Juholt.

trackback

[…] Bloggat: Anders Svensson, Annarkia, […]

trackback

[…] Mental Straight…,Redaktionschefens bl…, Staffan Danielsson,Svensson, Annarkia och Cornucopia? Dela det här:DelaTwitterSkriv utStumbleUponLike this:GillaBli först att gilla […]