Kraftig sidvind.

Opinionen går upp och den går ner. Alla vet vi att det är valresultatet som räknas. Det består i fyra långa år.

Men visst är det kul när väljarbarometern är på ”rätt” sida. Nu får alliansen stryk även i Dagens Nyheters/Ipsos senaste mätning. Moderaterna fortsätter att backa , Socialdemokraterna går kraftigt framåt  igen och det rödgröna blocket får egen majoritet med över 50% . Kristdemokraterna hamnar under spärren och Sverigedemokraterna är snart där. Frågan är om det finns något rödgrönt block eller ens en allians  vid nästa val?

Moderaternas bakåtspiral förvånar inte. En statsminister som ogillar visioner och endast haft en lösning på alla problem, vilka de än vara månde kommer förr eller senare till vägs ände. Det blev inte så mycket nytt med de ”Nya” moderaternas. Det visade sig vara samma gamla tankar som alltid. Konservativ, negativ människosyn har som alltid varit ledstjärnan. Misstron mot sjuka och arbetslösa fortsätter när Anders Borg i dagarna talar om otillräckliga incitament för att vilja ta ett arbete och menar att sjuka och arbetslösa, unga som gamla har det för bra helt enkelt. Märkligt att han inte kan se att det är jobben som fattas och att det finns människor som är sjuka.

Tolgfors blev ett bondeoffer för Reinfeldt. Kanske i hopp om att ändra fokus till andra frågor och lägga locket på. Det kan aldrig lyckas då frågorna om vapenaffären och karusellen runtomkring  består.

Propagandaministeriet med Schlingmann i spetsen tycks också ha förbrukat sitt krut. Använda barnen som täckmanet för att skapa sympati för Tolgfors går inte hem. Det eviga tjatet om att sysselsättningen ökat  när det är sysselsättningsgraden som räknas lurar inte heller mången i dag. Att sedan påstå att utanförskapet minskat när det ät fixats genom att utförsäkra svårt sjuka och överföra långtidsarbetslösa i fasans fas 3 är väl ändå höjden av idioti?  De missbedömer väljarkåren rejält.

Bloggat: Rasmus Lenefors,  Peter Andersson, M Moberg,Röda Berget, Röda Malmö, SvenssonJinge DHE Nemokrati 

Media: DN, 1, 2, 3, 4, 5, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, AB, 1, 2, 3, 4, SMP, BT, GT, 1, 2,   SVT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments