Anders Borg på krigsstigen, igen.

Anders Borg vill toppa Sveriges topplacering inom den nyliberala sfären. Nu vill han göra fattiga ännu fattigare.

Han på i ullstrumporna och blundar för att tidigare krafttag för att som han uttrycker det öka incitamentet att ta ett jobb inte lyckats. Tuffare sjukregler och sänkt arbetslöshetsunderstöd har inte fått fler sjuka eller arbetslösa i jobb. Det är inte viljan att ta ett jobb det är fel på. Det är jobben som saknas, Anders Borg!

Nu är han i farten igen och yttrar sig så här :

-Kombinationen av socialbidrag, bostadsbidrag och etableringsbidrag gör att drivkraften för unga och invandrare att gå in på arbetsmarknaden är alldeles för svag

-Det här är den svenska modellens Akilleshäl. Det är inbyggda drag i ett väl fungerande samhälle som vi måste göra någonting åt.(Svt)

Anders Borg ger prov på en konservativ människosyn som ser människor som lata och opålitliga. Tror han på fullt allvar att om man är tillräckligt fattig så är man inte längre arbetslös? Vilket människoförakt! Vad Borg är ute efter är inte svårt att förutse. Nu ska det skäras ned i trygghetssystemen för att än en gång skapa resurser för ytterligare jobbskatteavdrag  lagom inför valet 2014. Lite valfläsk som ska betalas av de som har det sämst. Ta från de som är svagast för att ge till de som har mycket är moderaternas melodi. Det har de som drabbats dyrt fått lära sig under åren med alliansen.

Borgs förtrytsamma rop om bonusar, ränta, skatteflykt, kommuners skatteplanering   och liknande lurar inte många själar. Det är ord och mycket liten verkstad som kännetecknar Anders Borg.

Lästips: ”Sjuk sjukvårdspolitik och Fridolin som dagens hjälte”, Ilse-Marie & ”Nu vill Anders Borg göra oss ännu fattigare”, Jinge.

Relaterat i Media: DN,1,2, AB

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Böhlmark, Lotta Olsson (m) Blo…,Annarkia, Martin Mobergs betra…, Alliansfritt Sverige, Skattepolitik och sa…, Ett hjärta […]