Solidaritet och medmänsklighet enda vägen.

Långtidssjukskrivningarna ökar och är idag högre än när alliansen stramade åt sjukförsäkringen. En åtgärd som lett till att snart 90 000 utförsäkrats. Sjuk får man bara vara viss bestämd tid. Det har regeringen bestämt. Arbetslinjen kallas det när svårt sjuka tvingas ut på arbetsmarknaden. Arbetslinje, jo pyttsan. Utförsäkringslinje är ett mer passande namn
Åtstramningen gjordes för att spara pengar och möjliggöra skattesänkningar som döptes till jobbskatteavdrag. Ett avdrag som sjuka,arbetslösa och pensionärer inte fick del av och som gav mer i plånboken till de med högre lön.

Alliansens skattesänkningar har eroderat välfärden och skapat ett otryggare samhälle som i slutänden kan bli kostsamt för oss alla.

Minns ni Klamydiabrevet? Emelie Holmqvist förtvivlade rop om hjälp för en svårt sjuk mamma. Idag skriver Emelie igen:

Jag heter Emelie Holmquist. För fyra år sedan höll min mamma på att avgöra valet. Min blogg Klamydiabrevet om hennes utförsäkring hamnade på löpsedlar, på TV och i partiledardebatter. Då lovade dom: bristerna ska rättas till.
Fyra år senare har inget hänt.
Fyra år senare är det istället över 86 000 människor som har utförsäkrats. Vi läser om det i statusuppdateringar och tidningar, ser det på TV och hör det på radio. Vecka ut och vecka in, år efter år. Det har blivit vardag. Något som bara pågår.
Jag och du, min mamma och din syrra, vi förtjänar bättre än så här.
86 000 får aldrig reduceras till enskilda fall. Eller till något som bara pågår. Därför har jag samlat berättelser från de senaste åren här på̊ sidan. För att förstå mängden. För att vi aldrig får sluta lyssna. För att vi aldrig får sluta kräva att något görs.
På söndag är det val. Vi kan inte ändra allt över en natt.
Men vi kan välja att rösta för varandra.
/Emelie (Vi är 86000)

Valet på söndag står mellan ett samhälle byggd på girighet eller ett samhälle som värnar solidaritet och medmänsklight. I dag förtidsröstade jag och valde som Emelie att rösta för varandra.

Lästips: Eva Franchells artikel om ”Marianne” (AB)

Media: AB,DN1234,SR Ekot & Anna-Karin Mattsson & M Moberg & Alliansfritt Sverige1 2

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments