Arbetslinjen en förklädd retorik.

Fredrik Reinfeldt borde skämmas.

I Sveriges Radios partiledardebatt utropade han:

image– Ni kan inte att stoppa mig när det gäller detta. Vi kommer att slåss för arbetslinjen tills vi dör.(DN)

Han tänker uppenbarligen fortsätta utplundringen av sjuka, arbetslösa och pensionärer de som i första resan fått betala vad statsministern kallar arbetslinjen eller med andra ord de jobbskatteavdrag som främst gynnat de som redan har mer.

Förr eller senare lär det märkas i plånboken att det  är  Du som löntagare som i slutänden finansierar jobbskatteavdragen med urholkade trygghetssystem. Skattesänkningen kan   visa sig bli dyrköpt då avgifter höjs och egenfinansiering av vård och andra välfärdstjänster blir av nöden tvungen.

Statsministerns löfte att gå i döden för det han kallar arbetslinjen är inget annat än förklädd retorik bakom vilken döljer sig en gigantsik omfördelning och en samhällsutveckling med ökande klyftor och där sjuka och arbetsösa hamnar inte bara i penningknpa utan också kan komma att förpassas ut i utanförskap.

Media: DN & M Moberg & Jan-Inge Flücht,SVT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Tarmo Lindholm
Tarmo Lindholm
9 years ago

Hoppas vi slipper galningen efter Valet…!

trackback

[…] Långtidssjukskrivningarna ökar och är idag högre än när alliansen stramade åt sjukförsäkringen. En åtgärd som lett till att snart 90 000 utförsäkrats. Sjuk får man bara vara viss bestämd tid. Det har regeringen bestämt. Arbetslinjen kallas det när svårt sjuka tvingas ut på arbetsmarknaden. Arbetslinje, jo pyttsan . Utförsäkringslinje är ett mer passande namn Åtstramningen gjordes för att spara pengar och möjliggöra skattesänkningar som döptes till jobbskatteavdrag. Ett avdrag som sjuka,arbetslösa och pensionärer inte fick del av.Alliansens skattesänkningar har eroderat välfärden och skapat ett otryggare samhälle som i slutänden kan bli kostsamt för oss alla. […]