Ett annat samhälle är möjligt!

En ödesdag som avgör hur morgondagens samhälle kommer att gestalta sig.

I media har de stora avgörande frågorna lyst med sin frånvaro. Istället har en knuff som aldrig var en knuff , en riggad mentometeromröstning och liknande fått rubriker sista veckan inför valet.

Fredrik Reinfeldt och alliansen har tillåtits att göra frågan till en förtroendeomröstning om vem som bäst lämpar sig att leda landet. De viktiga frågorna om vilket samhälle vi ska leva i har sopats under mattan.

De två partierna har framställts som allt mer lika. Men visst sjutton spelar det roll vilket av de partierna som får uppdrag att leda en regering.

Kawa Zolfagary visar vad som står på spel :

Ett samhälle med stora klyftor och svagt socialt skyddsnät är ett otryggt samhälle. Oavsett var på samhällsstegen du befinner dig så kommer du drabbas. Visst, befinner du dig i absoluta toppen så kan du låsa in dig bakom grindarna till din herrgård och aldrig behöva möta samhället, men det är väldigt få som kan unna sig den lyxen. Kriminalitet, fattigdom, rasism och konservativ syn på kvinnors rättigheter brer ut sig i otrygghetens kölvatten. Vill du ha ett mer jämlikt och jämställt samhälle finns det bara ett alternativ.

Så är det. Fyra år till med alliansen eller fyra år med en regering som vill en färdriktning mot ett mer jämställt och rättvisare samhälle? Det är det valet handlar om.

Lästips:Ofärdsland- Livet längs arbetslinjen (ETC)

Media: DN1, SR,Dagens Arena  & M Moberg & Jan-Inge Flücht

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments