Soldiers of Odin skapar oro i Göteborg.

I Finland sätter man in väktare efter att Soldiers of Odin, nätverket som på eget bevåg iklätt sig rollen av medborgargarde, patrullerat utanför en skola. I Göteborg spatserar samma grupp obehindrat på gatorna.

Soldiers of Odin startades av en finsk nazist och säger sig vilja skydda invånare mot flyktingar. Samma nätverk finns i Norge och Sverige. Vid två tillfällen på senare tid har ett trettiotal ur nätverket patrullerat på Göteborgs gator iklädda svarta luvtröjor med emblem på ryggen.
Påståendet från gruppen att de samarbetat med svensk polis är lögn enligt Göteborgspolisen.  Ett gäng svartklädda luvförsedda män med anknytning till högerextrema kretsar enligt Expo,skapar mer otrygghet än trygghet . Möter jag  dem skulle jag ta det säkra före det osäkra och direkt vika av på direkten.

En majoritet av de svenska aktivister som Expo identifierat har även dömts för grova brott. Av de 15 aktivisterna i Stockholm är 8 dömda för en rad brott. Misshandel, narkotika och grova rattfyllor återkommer, men även hemfridsbrott, vapenbrott och besöksförbud efter kvinnomisshandel återfinns bland domarna.(Expo)

Medborgargarden – extremhögerns nya taktik, (Expo)

31/100 #Blogg100

Andra om , , , , ,Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments