Göteborgs Postens aprilskämt, en verklighet bakom hörnet?

Årets första april skämt i Göteborgs Posten kommer otäckt nära en verklighet som kunde vara. Skyskrapor på I Slottsskogen löd rubriken som fick många att reagera.

Markbrist och brist på bostäder  var motivet till att exploatera Slottsskogsvallen. en gammal anrik idrottsarena.

En verklighet som kunde vara? Vissa driver en kampanj om att Heden mitt i stan ska bebyggas. Förtätning är nyckelordet i Göteborgs stadsplanering och då helst av stadskärnan så varför inte skyskrapor i Slottsskogen. Får beslutsfattarna hållas kommer andningshålen i stan att försvinna en efter en allt under mantrat förtätning.

32/100 #blogg100
Andra om , , , , , , ,Please follow and like us:

  5 comments for “Göteborgs Postens aprilskämt, en verklighet bakom hörnet?

 1. 1 april, 2016 at 22:59

  Det aprilskämtet hade jag faktiskt inte uppskattat 🙁 Aprilskämt ska ju vara roliga, eller har jag missuppfattat något? Själv skojade jag om att de snart 500-åriga ölbryggningslagen här i Bayern ska börja lättas upp, det tyckte jag var ganska harmlöst 🙂
  Hälsningar Linnea i Bayern

 2. Ni
  2 april, 2016 at 14:11

  Städer måste förtätas. Det går inte leva i ett museum. Bygga på höjden och modernt är bäst för miljön.

  • 2 april, 2016 at 19:42

   Frågan är till vilken grad. När förtätningen medför att stadens lungor punkteras är det inte längre fråga om en hållbar stadsplanering.

 3. 3 april, 2016 at 11:21

  “Området där Slottsskogen ligger har en lång historia. Från början var den en del av ett betydligt större område som tillhörde det kungliga gamla Älvsborgs Slott. Marken kallades på den tiden för Älvsborgs Kungsladugårds ägor och bestod av beteshagar, slåtterängar, skog, hjorthägn och fruktträdgårdar som var till för att försörja slottet. Markerna gick ända ut till Örgryte och inkluderade områden som Fässberg, Askim och Frölunda.

  År 1624 anhöll Göteborgs Stad hos kung Gustav II Adolf om rätten för allmänheten att vistas i Slottsskogen. I samband med sitt stadsbesök samma år beslutade kungen att Göteborgs medelklass fick lov att börja använda Slottsskogen för friluftsliv, så länge de inte jagade eller förstörde den grönskande omgivningen på något vis.”

  Snacka om klassamhälle! Medelklassen fick tillträde. Inte vanlig pöbel! Urk!
  Läs mer här: http://www5.goteborg.se/prod/parkochnatur/dalis2.nsf/vyPublicerade/6E9927C4924FA4FEC125754D002F608E?OpenDocument

  Nu är det ju så att det finns strikta avtal hur parken får användas: “I samband med att Majorna införlivades med Göteborg 1868 kom Slottsskogen i stadens ägo, på villkoret att skogen skulle användas till parkanläggning för staden.” Det är alltså inte bara att bebygga. Och det har ifrågasatts om man ens får spärra av delar av parken i samband med Way out west.
  Läs mer här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Slottsskogen

  Här lite aprilskämt: http://forum.skalman.nu/viewtopic.php?t=29193

  Skvitts två aprilskämt: https://eaqhan.wordpress.com/2016/04/01/breaking-news/
  och
  https://eaqhan.files.wordpress.com/2016/04/april1.jpg?w=660

  /Skvitt

  • 3 april, 2016 at 17:38

   Tack för synnerligen intressant information. Tänk att Majorna som är så urgöteborgskt inte varit en del av Göteborg förrän så sent som 1868.

Comments are closed.