Verkligheten tränger sig på.

Den moderatstyrda regeringen vägrar att se hur det ser ut i verkligheten och befatta sig med alla de som drabbats av den sjuka sjukförsäkringen.

[column width=”48%” padding=”2%”]

När verkligheten kommer för nära väjer de inte för lögnen. Det var vad socialförsäkringsministern gjorde i gårdagens Agenda. Slingrade sig och kom med påståenden som inte stämmer med den verklighet de drabbade lever i.  Kristersson  menade att sjukförsäkringsreformen  varit lyckad och pekade på att  hälften har kommit ”närmare arbetsmarknaden” och att inte så många som hamnat utanför.

I själva verket hade drygt 60 procent av de utförsäkrade återvänt till sjukförsärkingen vid årsskiftet. Antalet sjukskrivna ökar nu lavinartat. I dag arbetar mellan 1,3 och 10 procent (beroende på hur man räknar) av de utförsäkrade. Före utförsäkringen arbetade nära 40 procent av de utförsäkrade (deltid)( Ilse-Marie , Ett Hjärta Rött)

 

I Sverige har vi inte längre vare sig rätt eller råd att vara sjuka längre.

I den moderatstyrda regeringens värld blir alla friska efter X antal dagar. Om inte får man klara sig bäst man gitter.  Finns det något jämförbart land med lika råa sjukskrivningsregler som i Sverige? Dagligen kan man läsa om personer som drabbats hårt i av sjukförsäkringens regler.  Nu senast är det kändiskocken Erik Videgård som ställts utanför systemet trots svår cancersjukdom och tuff rehabilitering.

[/column]
[column width=”48%” padding=”2%”]

De enskilda fallen som regeringen inte vill se börjar bli flera tusen nu samtidigt som långtidsarbetslösa skyfflas undan i  fas 3.  Fasan som den tredje fasen kallas innebär rena slavkontrakten. Du kan tvingas utföra arbetsuppgifter som behövs göras för en lön du inte kan leva på.

Ett tvådelat Sverige med ökade klyftor och utslagning.

Vem som helst kan drabbas och allt fler inser att den där tusenlappen  som jobbskatteavdraget tillförde snabbt åts upp och i värsta fall kan vändas till ett stort minus i plånboken. Inte undra på att M störtdyker i Demoskops senaste opinionsundersökning.Lotta Gröning skriver:

När Anders Borg nyligen var ute och presenterade nya topprognoser för ekonomin kändes det olustigt. Nu kan vi tidigarelägga vallöftena sa han och självklart kryper det femte jobbskatteavdraget närmare.

Med andra ord mer till dem som redan har och allt sämre för dem som inget har.

De ökande klyftorna har blivit alltmer tydliga och jag är nog inte ensam om att må riktigt dåligt av hur välfärdslandet Sverige behandlar de medborgare som är sjuka eller inget jobb har.

[/column]

[end_columns]

 

 

Skriv på namninsamlingen – OBS Ny lista; Påskuppropet

Lästips: Stoppa den sociala nedrustningen, ett upprop av de som möter den verklighet regeringen inte vill se.

Bloggat: Ilse-Marie, M Moberg 2, P Högberg, Kaj Raving, Löntagarbloggen, AB Ledarbloggen
Mer i media: ex123ab12, svd12 svt123, Newsmill12,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Rebecka
Rebecka
13 years ago

Hur ska detta sluta?

trackback

[…] Knyppel, Annarkia, Iaktagaren, Kaj […]