Kosmetika stoppar inte upproret.

Kritiken mot   justeringar i sjukförsäkringen som den moderatledda regeringen presenterat är  förödande. Idag redovisar representanter för Påskupproret varför justeringarna är tunn kosmetika och inget annat. regeringen har förbigått grundproblemet:

att 100000 sjuka människor kastas ut från den trygghetsförsäkring de betalat in till, och i många fall tvingas avbryta pågående vård och medicinsk rehabilitering för att skickas till Arbetsförmedlingen och aktiviteter som gör dem ännu sjukare.

Vad som skrämmer mig är att Ulf Kristersson anser att det är ”imponerande” när det gäller antalet som ”kommer tillbaka i jobb” . 3 % av de som slussats från försäkringskassan till arbetsförmedlingen har fått ett jobb utan bidrag  samtidigt som 100 000 skyfflats ut i kylan. Det kan ju mycket väl vara så att att fler skulle ha kommit tillbaks till arbetsmarknaden om inte vård och rehabilitering avbrutits  i förtid och bidragen inte dragits in.

Vi som har haft turen att slippa ohälsa och längre tids sjukskrivning kan tacka vår lyckliga stjärna. I Sverige anses vi friska i alla fall inte sjuka efter en viss tidsperiod som den moderatstyrda alliansen bestämt. I Sverige är det inte läkare som avgör om en person ärt sjuk utan ett regelverk signerat alliansen.

Inte låter vi oss luras av kosmetiska förändringar om undantag som gäller ett fåtal  och påståenden som skymmer verkligheten

Bloggat: Ilsemarie
SvD, Ex,Dagen, AB,Dagens Arena, GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments