Ilsken hund farligare än vargen?

Läser om kvinnan vars hund blev kidnappad och dödad av vargar. Så fruktansvärt tråkigt att mista sin hund på det viset. Ett husdjur är en familjemedlem.

Bor man i ett vargrevir bör man inte låta hunden springa lös. En hund är chanslös mot en varg som försvarar sitt revir. Människor däremot är vargen inte intresserad av. I Sverige har ingen blivit attackerad av varg i modern tid skriver en vargexpert i Aftonbladet.

Hur jag skulle reagera om jag möter en varg på min skogspromenad vet jag inte. Vad jag vet är att jag vägrar att gå nerför backen och förbi grannhuset på landet om jag hör att deras hundar springer lösa.

Lösspringande hundar som ägaren inte har kontroll över är ett otyg och kan vara  en fara. Omringad av tre skällande hundar som inte lyder ägaren är ingen kul upplevelse. Det är en mardröm. Det kan jag intyga. Jag är nog mer rädd för en lösspringande ilsken hund än vargen.  Hundattacker mot människor ökar och mellan 2000 och 2009 ökade  polisanmälningarna från 1 900 till 3 600 fall.
.

Media: AB12,Ex1,DN,Svt, SvD, GP
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

  2 comments for “Ilsken hund farligare än vargen?

Comments are closed.