Klappjakt på arbetslösa.

Nu startar den stora driven för att indoktrinera.

Vad är det för samhälle vi har som sparkar på gamla, sjuka och arbetslösa?Gamla som inte kan klaga lämnas åt sitt öde.  Sjuka utförsäkras och arbetslösa  hamnar i händerna på oseriösa jobbcoacher.

Uppe på allt detta startar ett TV-program som ska indoktrinera oss att tro att massarbetslöshet är ett attitydproblem.

När får vi se programmet som säger att gamla minsann inte ska klaga utan kan mycket väl ta hand om sig själva. Ett program som visar att gamla egentligen  grund och botten är lata och bara simulerar när benen sviker. Sedan kan  hemtjänst och äldreomsorg  slängas på sophögen.

Tidigare inlägg idag om äldreomsorgen bl a.

AB12
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Morgan
Morgan
13 years ago

Uppdaterad reaktionär retorik om man studerar Alfred Hirschmans bok ”Den reaktionära retoriken” där han granskar den konservativa propagandans olika teman under tvåhundra år mot alla progressiva förändringar ex. rösträtten och välfärdsstaten. Hirschman var verksam vid Princeton universitetet.Att anlägga moteld mot nämnda retorik kräver ordentlig historisk kunskap och skarp samhällsanalys,något som tyvärr många progressivt tänkande människor idag slarvar med.

neon
neon
13 years ago

Precis som andra program av den här typen (ex. Lyxfällan eller gå-ned-i-vikt-program) ska man se det ur perspektivet att deltagarna behöver hjälp, coaching och en bra karta för framtiden. Det finns jobb för i princip alla. Det handlar inte om att individerna är lata eller dumma i huvet. Det handlar om att de sökt jobb på fel sätt, fått fel hjälp, eller söker fel typ av jobb. Uppgivenhet och ängslan, vilket många då drabbas av, skall inte förväxlas med lathet och snyltande. Jag hoppas och tror att programmet ska visa att om man som (långtids)arbetslös byter perspektiv, och agerar smartare, gärna med hjälp, kommer jobben dyka upp snabbare än man tror. De flesta jag känner som fått jobb det senaste året har gjort ovanstående.