Ett stort litet steg i rätt riktning.

Obamas sjukreform fick bifall av demokraterna i kongressen.  Sjukvård för alla är en självklarhet för ett demokratiskt land. Miljoner och åter miljoner   amerikaner har stått utanför den privata sjukförsäkringen och saknat tillgång till vård. Hur tänker republikanerna som röstade emot reformen som ger trygghet åt 2/3 av dem som nu saknar sjukförsäkring?

USA lägger nära dubbelt så stor andel som andra industriländer på vården, samtidigt som oförsäkrade  inte har råd med livsviktig medicin eller tillgång till vård innan det är för sent.

Reformen har kritiserats både från höger och vänster. Många demokrater hade velat se   ett offentligt försäkringsalternativ till de olika försäkringsbolagen. Reformen är ett resultat av ett köpslående ända in i det sista  men ett stort litet steg i rätt riktning för alla de som stått utanför.

Samtidigt så handlar det i grunden om att utöka ett helt ruttet system av privata sjukförsäkringar. De stora vinnarna blir de privata sjukförsäkringsbolagen.(Jonas Sjöstedt)

Missa inte Alliansfritt om olika applåder i olika länder.

Fler om samma sak: Back Nilsson, Ronny Åkerberg, Aurora,

Media: ABDNDNSvD, SDS, Dagen, Ex, ExGP

Läs vad andra skriver om  om , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments